Orlová: Poctivé dobroty z farmy se nově rozvážejí i u nás

22.06.2020 7:33

Služba každodenního rozvozu pečiva, mléčných výrobků, uzenin a dalších specialit od lokálních producentů se právě v těchto dnech rozjíždí také v naší Orlové.

Orlová: Poctivé dobroty z farmy se nově rozvážejí i u nás
Foto: wikipedia
Popisek: Orlová

Rozváží se vždy čerstvé produkty, každé ráno přímo z farmy, v ekologických obalech a zdarma až do domu. Děje se tak v rámci projektu OdMistnich.cz, který vznikl na Rožnovsku s myšlenkou propojovat místní producenty s místním trhem, a tak je podpořit v boji proti hrozícímu krachu v době koronavirové krize.

„Větší rozměr dává projektu skutečnost, že jde opravdu o podporu místních, doslova o podporu souseda, který se snaží něco vyrábět z poctivých surovin, navzdory dnešní době, kdy jsou supermarkety otevřené od rána do večera. Dalším bonusem je bezplatný dovoz ke komukoliv,“ říká k projektu jeho propagátorka Šárka Reková.

Objednávání čerstvých potravin funguje na bázi klasického e-shopu, kdy si zákazník nakoupí on-line, zaplatí on-line a zvolí si, v který den a hodinu chce zboží dovézt, a to až na tři měsíce dopředu.

„Výrobci s námi rádi spolupracují, protože se snažíme nepodrážet jim ceny. Zboží, které nabízíme na stránkách www.odmistnich.cz nebude nikdy dražší, než kdyby ho zákazníci kupovali u samotného výrobce. Ovšem malí producenti většinou nemají možnost prodávat své výrobky on-line, proto rádi využijí toho, že si jejich čerstvou produkci objednají zákazníci v daných lokalitách, do kterých jsme schopni zboží dovézt,“ dodává Šárka Reková s tím, že lokality se neustále rozšiřují.

Informace o nabízených produktech a novinkách lze získat buď na výše uvedených webových stránkách, anebo ve facebookové skupině OdMistnich.cz (@podporujSousedy), popřípadě v podskupině OdMístních.cz Karviná, Orlová, Rychvald a okolí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…