Ostrava: Budoucí instalatéři a zámečníci mají nové dílny

01.07.2021 15:47

Dílny pro praktickou výuku ostravské Střední školy stavební a dřevozpracující jsou po rozsáhlé rekonstrukci. Budoucí instalatéři a zámečníci budou od příštího školního roku čerpat dovednosti v moderních a příjemných prostorách. Rekonstrukce vyšla na 16,7 milionu korun, ze svého rozpočtu pokryl náklady Moravskoslezský kraj, který školu zřizuje.

Ostrava: Budoucí instalatéři a zámečníci mají nové dílny
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

„Jestli chceme, aby stoupal zájem o řemeslo, a aby žáci k výuce přistupovali se zájmem a zaujetím, musíme jim nabídnout potřebné zázemí. Proto Moravskoslezský kraj postupně investuje do dílen, do kterých budoucí řemeslníci docházejí čerpat své dovednosti a snad i získávat ke svému budoucímu povolání pozitivní vztah. Moderní prostředí středoškolských dílen s kvalitním vybavením může pomoci řešit aktuální nedostatek kvalifikovaných řemeslníků v našem kraji,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro školství a sport Stanislav Folwarczny s tím, že nové dílny jsou v původním dílenském objektu ze začátku minulého století. Upřesnil, že v prvním patře jsou dílny pro učně zámečníky, ve druhém pro budoucí instalatéry.

V obou patrech budovy došlo k výrazným dispozičním úpravám, žáci a učitelé budou využívat nově vybudované sociální zařízení, vznikly tu také nové kanceláře a kabinety pro vyučující.

„Rekonstrukcí prošel také střešní plášť a vnitřní instalace včetně zdravotechniky a elektroinstalace. Budova je tedy po kompletní přestavbě, která nabídne modernější, příjemnější, ale také bezpečnější prostředí. Součástí projektu byly i úpravy přilehlého dvora a vybudování přístupové rampy,“ sdělil náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro finance, investice a majetek Jaroslav Kania a dodal, že náklady ve výši 16,7 milionu korun zaplatil ze svého rozpočtu Moravskoslezský kraj.

Zhotovitelem byla společnost INTOZA podle projektových dokumentací Ing. Štěpána Šňupárka a Ing. arch. Ing. Daniela Vaňka. Činnost technického dozoru a koordinátora BOZP na stavbě vykonávala společnost JS Property a. s.

„Děkuji Moravskoslezskému kraji, za tu úžasnou proměnu původních dílen, které byly už v opravdu neutěšeném stavu. Jsem si jistý, že se díky novým dílnám zlepší kvalita výuky, která bude probíhat v moderních dílenských prostorách odpovídajících trendům 21. století,“ uzavřel ředitel Střední školy stavební a dřevozpracující Lukáš Šubert.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …