Školáky ze Základní školy I. Sekaniny v Porubě čekalo v jídelně překvapení. Šéfkuchař David Valíček jim spolu s kuchařkami naservíroval hned čtyři různé pokrmy. Porce byly samozřejmě menší. Děti si pochutnaly si na trhaném masu s restovaným zelím a pečeným bramborem s pažitkovým smetanovým krémem, domácím cheeseburgru s hranolky, bermudském rybím karbanátku a luštěninovém salátu s kukuřicí. Pokrmy pak hodnotily známkami.
„Viděla jsem hodně jedniček. S dnešním Fajnovym školním bistrem jsem spokojena. Kuchařky byly při výdeji jídla nadšené. Celý den skvěle zvládly. Dnes, protože vařily čtyři jídla, jim kromě Davida Valíčka pomáhali i studenti středních gastronomických škol,“ řekla náměstkyně primátora pro školství a sport Andrea Hoffmannová. „Ptala jsem se samozřejmě dětí a ty mi říkaly, že jim moc chutnalo. Dnešní akce je pilotní projekt, jedná se ale o systematickou práci. Chceme pozitivně motivovat kuchařky, aby si vyzkoušely, že náš projekt není neuskutečnitelný a aby postupně měnily složení pokrmů tak, aby byly zdravé i chutné,“ dodala náměstkyně Andrea Hoffmannová.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV