Ostrava: Dvoranu ovládne jedinečná interaktivní výstava

09.02.2023 12:03 | Tisková zpráva

Hravá galerie „Dvorana“ na náměstí Dr. E. Beneše se od 15. února promění v dřevěný labyrint včelího úlu díky ojedinělé interaktivní a vzdělávací akci s názvem Včela – Cesta do včelího města.

Ostrava: Dvoranu ovládne jedinečná interaktivní výstava
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Zájemci budou za pomoci stolní hry procházet velkým dřevěným labyrintem a plnit jednotlivé úkoly: Hledat s baterkou ve včelím úlu vetřelce a zloděje, kartáčovými pantoflemi vyčistí včelí komnatu, postaví z kostek katedrálu, ve které ukryjí královnu, připraví pyl jako krmení pro včelí miminka nebo na včelím gramofonu zahrají vlastní „bzzzonátu“. Na konci cesty včelím městem návštěvník vstoupí do chrámu samotné královny, která má připraveno malé překvapení. Celým příběhem provede zájemce lektor, stolní hra nebo pracovní list.

Anketa

Je správné uvažovat o tom, že čtyřicátníci půjdou do důchodu v 68 letech?

11%
85%
hlasovalo: 21911 lidí

„Výstava je určena především dětem, ale svým pojetím je lákavá i pro dospělé. Je koncipována jako hra, ve které zájemci plní úkoly, aby se dostali až k včelí královně, kde mohou získat odměnu. Interaktivní úkoly jsou zaměřeny na zajímavosti ze světa včel a celkově přináší nevšední návštěvnický zážitek,“ říká Marcela Mrózková Heříková, ředitelka Centra kultury a vzdělávání Moravská Ostrava (CKV).

Výstava přibližuje včelu medonosnou a její životní cyklus i princip fungování včelího společenstva. Návštěvník projde labyrintem včelího světa, který ukazuje, jak se chovat v soužití ve větším společenství, starat se o domov i potravu a chránit své blízké. Úchvatné prostředí s dřevěnými kulisami nabídne zvukové i vizuální efekty, dobrodružství i zábavu.

„Návštěvníci tu najdou podněty a motivy na poznávání a zkoumání organismu včelstva ve snaze porozumět jejich tajemství. Nejde o klasickou výstavu, ale svým scénografickým pojetím prostoru a zapojením všech smyslů jde o naprosto unikátní moderní vzdělávací projekt,“ prozrazuje Dominik Beneš, dramaturg CKV Moravská Ostrava.

Součástí výstavy je i luční kavárna nebo obchůdek se včelími sladkostmi a drobnými dárečky.

Výstava bude pro návštěvníky otevřena od úterý do pátku od 15:00 do 19:00 hodin, v sobotu od 10:00 do 18:00 hodin, v neděli pak od 14:00 do 18:00. V dopoledních hodinách pracovního týdne bude vyhrazena školám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…