Ostrava: Filharmonici v Gongu zahrají slavné filmové melodie

24.01.2023 7:29 | Tisková zpráva

Janáčkova filharmonie Ostrava odehraje v první polovině března poslední koncert letošní sezóny z Cyklu G, ve kterém propojuje symfonickou hudbu s jinými žánry a prostor dostávají původní autorské projekty. Hudbu se snaží uchopit vždy novým způsobem a tím posluchačům připravit jedinečný zážitek.

Ostrava: Filharmonici v Gongu zahrají slavné filmové melodie
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

V této sezóně vždy ve vyprodaném Gongu již nabídla spojení s Cirkem La Putyka, Tata Bojs, vzpomínku na Davida Stypku a teď to budou hudební melodie z hollywoodských trháků, například z Dne nezávislosti, Schindlerova seznamu, Titanicu, Avatara, Godzilly, Star Wars a dalších. Každý koncert včetně toho filmového je na programu dvakrát.

Janáčkova filharmonie se představí pod taktovkou japonského dirigenta Chuheie Iwasakiho, který patří k nejvyhledávanějším dirigentům své generace, v multifunkční aule Gong 14. a 15. 3. od 18 hodin. Moderátorem večera bude Lukáš Ščurek známý nejen z regionálních rádií jako DJ Lowa a součástí hudebního programu bude také Koncertní sbor Permoník se svými sbormistryněmi Martinou Juríkovou a Karinou Grimovou.

Více informací je zveřejněno na webu ZDE. Vstupenky lze zakoupit nejen elektronicky, ale také osobně v Janáček Pointu vedle Centra Pant na ulici Čs. legií v centru Ostravy nebo v pobočkách Ostravského informačního servisu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…