Ostrava: Klub Atlantik se mění v Česko-japonské kulturní centrum

12.01.2023 7:35 | Tisková zpráva

Česko-japonské kulturní centrum se v novém roce přestěhovalo z prostor Ostravského muzea do klubu Atlantik Centra kultury a vzdělávání (CKV) Moravská Ostrava. Centrum je složeno z odborníků, nadšenců, snílků i obyčejných lidí, které spojuje jedna velká vášeň: Japonsko.

Ostrava: Klub Atlantik se mění v Česko-japonské kulturní centrum
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Pamatujete pohádku Goro bílý pes, japonské pohádky nebo obdivujete bojová umění? A co důmyslný rituál japonského čajového obřadu? Nejen o těchto tématech se teď můžete dozvědět mnohem více. Přímo z klubu Atlantik se budou vysílat ve spolupráci s Kateřinou Huberovou z Českého rozhlasu Ostrava přímé přenosy se zajímavými hosty.

„V novém prostoru připravujeme mimo jiné pravidelné tematické přednášky, kurzy japonštiny, schůzky milovníků anime i workshopy,“ prozrazuje předseda centra Jan Kudla, který se už odmala věnuje studiu bojového umění japonského původu a Česko-japonské kulturní centrum založil s nadšenci a japanology v roce 2016. Japonsko navštěvuje pravidelně a v návštěvách podporuje i další zájemce, které na jejich cestách doprovází.

„CKV Moravská Ostrava bude v Atlantiku dál pokračovat v cyklu cestopisných přednášek s Mirkem Zajacem Dudou i s mnoha workshopy a besedami, které budou zaměřené na život jiných kultur,“ sdělila Marcela Mrózková Heříková, ředitelka CKV.

„Japonci nás milují a váží si nás. Říkají o nás, že jsme samurajové v srdci Evropy, protože jsme nebojácní a máme odvahu. Mají velmi rádi i naši historii i kulturu a jsem rád, že můžeme právě ze svých kultur na základě zkušeností navzájem přebírat určité aspekty,“ dodává Jan Kudla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdlant: Demolice kotelny, komína a dalších objektů v areálu nemocnice začne 20. května

7:10 Frýdlant: Demolice kotelny, komína a dalších objektů v areálu nemocnice začne 20. května

Nevzhledné a zchátralé budovy v čele s bývalou centrální kotelnou začnou koncem května mizet z areál…