Ostrava: Koledníci budou opět vybírat pro tříkrálovou sbírku

03.01.2012 9:08

Už podvanácté se bude konat také v Ostravě Tříkrálová sbírka, která již tradičně proběhne v první polovině ledna (od 1. do 14. ledna).

Ostrava: Koledníci budou opět vybírat pro tříkrálovou sbírku
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Jedná se o největší sbírkovou akci, která má celorepublikovou působnost a je do ní zapojena široká veřejnost. Symbolem akce jsou postavy tří králů, které chodí koledovat do domácností a zanechávají za sebou svůj podpis na zárubni dveří navštívené domácnosti K + M + B.

Minulý rok byl pro Diecézní charitu ostravsko-opavskou ve znamení prozatím nejvyššího výtěžku sbírky od roku 2000, kdy se sbírka konala poprvé. Výtěžek překonal hranici 12 milionů korun. Do terénu vyšlo přes 6 000 dobrovolníků – koledníků, vybíralo se do více než 2,5 tisíce pokladniček s logem Charity. Výtěžek je určen na záměry jednotlivých Charit, které podporují rozvoj a činnost charitních služeb či středisek.

I letos jsou nejčastěji podporované projekty pro seniory, nemocné a handicapované, podpořeny budou také služby pro lidi bez domova a v materiální nouzi, stejně jako aktivity pro děti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…