Ostrava: „Liduška“ v Porubě bude díky rozsáhlé rekonstrukci šetřit energii

05.11.2019 13:13

Základní umělecká škola v Ostravě-Porubě má nově zateplené pavilony a střechy, energie ušetří i nová okna. Rekonstrukce, která trvala 7 měsíců, si vyžádala 26 milionů korun. Většinu nákladů pokryl ze svého rozpočtu Moravskoslezský kraj, z evropských fondů na projekt šlo 7,6 milionu korun.

Ostrava: „Liduška“ v Porubě bude díky rozsáhlé rekonstrukci šetřit energii
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

„Moravskoslezský kraj patří k regionům, které investují do energeticky úsporných projektů nejvíce prostředků. A víme, proč to děláme, v dlouhodobém horizontu se tyto stavební úpravy rozhodně vyplatí. Proto do budov našich příspěvkových organizací investujeme kontinuálně, zhodnocujeme tak krajský majetek. Na tento projekt jsme využili přes sedm a půl milionu korun z evropských fondů, zbytek pokryly peníze z rozpočtu kraje,“ uvedl náměstek hejtmana pro finance, investice a majetek Jaroslav Kania. Dodal, že zhotovitel MH-STAVBY, s.r.o. práce dokončil v minulém měsíci.

„Porubskou uměleckou školu navštěvuje přes třináct set žáků. Tyto děti se budou ve škole nyní jistě cítit příjemněji, svou roli v tom sehraje nejen zateplení a zvýšení komfortu v budově, ale také nová vzduchotechnika. V učebnách bude čerstvější vzduch, což ocení nejen děti, ale i pedagogové. Lidušky dětem nabízejí smysluplné trávení volného času a rozhodně je na místě jim zajišťovat kvalitní a pohodlné zázemí,“ řekl náměstek hejtmana pro školství a sport Stanislav Folwarczny a upřesnil, že kromě všech pavilónů školy byly zatepleny i střechy a byla vyměněna část oken.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…