Ostrava: Město nesouhlasí s rozšířením spalovny

31.01.2019 7:38

Rada města a posléze i zastupitelé vydali nesouhlasné stanovisko k rozšíření spalovny v Ostravě-Mariánských Horách o novou linku. Přestože spalovna využívá moderní technologie, není zcela bezemisní a v okolí bývají již nyní překračovány emisní limity. Město nechce v Mariánských Horách a Fifejdách situaci s ovzduším zhoršovat.

Ostrava: Město nesouhlasí s rozšířením spalovny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Ostravu

Zastupitelé Ostravy se vyjádřili zamítavě k rozšíření spalovny v Mariánských Horách. „Opíráme se o fakt, že kvalita životního prostředí, především ovzduší, není v Ostravě takový, abychom s ní byli spokojeni. Proto nechceme povolovat další zdroje emisí, které nejsou nezbytně nutné,“ zdůraznil primátor Tomáš Macura.  „Nová linka sice nemá zásadní dopady na úroveň emisí a má být vybudována podle moderních technologií, není ale čistě bezemisní. Proto jsme vydali negativní stanovisko,“ vysvětlil primátor Macura. Věří, že podobné stanovisko bude mít k rozšíření spalovny i Moravskoslezský kraj. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…