Ostrava: Město představí nové podmínky dotací v oblasti kultury na semináři pro žadatele

07.09.2021 20:00 | Tisková zpráva

Město Ostrava vyhlásilo výběrové řízení na poskytnutí dotací v oblasti kultury pro jednoleté projekty na rok 2022. Nově budou kulturní organizace a pořadatelé akcí odevzdávat žádosti už od 13. září do 1. října 2021 (do 13:00 hod). Výsledky žádostí budou díky tomu ohlášeny nejpozději do konce ledna 2022.

Ostrava: Město představí nové podmínky dotací v oblasti kultury na semináři pro žadatele
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Posunutí termínu vyhlášení výsledků dotačního řízení žádala kulturní scéna při tvorbě koncepce rozvoje kultury města Ostravy. Finální rozhodnutí posvěcené zastupitelstvem města Ostravy se žadatelé dozvěděli zpravidla v březnu daného roku. To představovalo značnou komplikaci pro ty subjekty, jejichž zástupci realizovali projekty již od začátku roku, a to bez jistoty, zda dotaci získají či ne. Dřívější termín odevzdání žádostí o podporu pomůže vyhodnotit a schválit výsledky již na začátku roku, na který se dotace udílí.

Dotační program budou provázet i další změny. Nově budou muset právnické osoby jakožto žadatelé k žádostem dokládat úplný výpis z registru skutečných majitelů.  O této novince a dalších změnách bude město detailněji informovat prostřednictvím semináře pro žadatele, který proběhne 13. září 2021 od 14:00 v prostorách Nové radnice (místnost č. 306) na Prokešově náměstí. Podrobnosti o akci naleznete na stránkách města.

V návaznosti na koncepci se odbor kultury a volnočasových aktivit rozhodl pro realizaci dalších úkolů, které strategický dokument uvádí za účelem zefektivnění organizace kultury na městské úrovni. Jsou jimi například zlepšení komunikace mezi magistrátem a kulturními aktéry. Město připravilo pro umělce a pracovníky v oblasti kultury pravidelný newsletter #KULTURA2030, ve kterém informuje o možnostech financování, vzdělávání a dalších projektech města v oblasti kultury. Zájemci se mohou přihlásit k odběru newsletteru prostřednictvím formuláře. Pro účely sdělování aktuálních informací vznikla také neformální skupina na Facebooku:  KULTURA2030. V budoucnu by platforma na sociálních sítích mohla fungovat také jako diskuzní fórum.

Kulturní aktéři mohou s městem komunikovat také prostřednictvím koordinátora kultury, nově zřízeného funkčního místa odboru kultury a volnočasových aktivit. Koordinátor kultury má za úkol dohlížet na naplňování koncepce rozvoje kultury SMO: zprostředkovávat pravidelnou komunikaci napříč kulturní sférou, vyhledávat externí finanční zdroje, zajišťovat metodickou podporu a poradenství pro kulturní organizace i jednotlivce. Kontaktní adresou je Daniela Zarodňanská, dzarodnanska@ostrava.cz, +420 599 443 430.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Dešťová zahrada se otevřela veřejnosti, zelená oáza s tekoucí vodou potěší i děti

10:23 Přerov: Dešťová zahrada se otevřela veřejnosti, zelená oáza s tekoucí vodou potěší i děti

Dešťová zahrada – ráj pro lidi, zvířata i rostliny. Vodní prvky, které potěší zejména děti. Budky pr…