Ostrava: Městské projekty přinesou 182 nájemních bytů

18.05.2019 17:12

Město Ostrava připravuje pět projektů bytových domů, v nichž vznikne 182 nájemních bytů. Jedná se o novostavby nebo o rekonstrukce domů, v nichž dosud byly kancelářské prostory.

Ostrava: Městské projekty přinesou 182 nájemních bytů
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Rekonstrukce domu v Husově ulici 7 zahrnuje přestavbu kancelářských prostor na 23 bytů a rekonstrukce dalšího domu ve Střelniční ulici přinese městu 11 bytů. V Husově ulici začnou práce ještě letos. Ve Střelniční se práce rozběhly, avšak zhotovitel zkrachoval, takže v rekonstrukci se bude pokračovat až příští rok s novou stavební firmou.

„Převzali jsme od obvodu Moravská Ostrava a Přívoz projekt na výstavbu Rezidence Janáčkova s 26 byty. Na tuto stavbu již bylo vydáno stavební povolení, avšak obvod nechtěl v projektu pokračovat, aby se nezadlužil. Proto jej dokončíme my. Byla by škoda, kdyby se tato připravená stavba nezrealizovala,“ řekl primátor Tomáš Macura.

Město rovněž převezme projekt na výstavbu domů na rohu ulic Biskupská a Kostelní, kde proběhla architektonická soutěž, avšak centrální obvod nechce tento projekt opět kvůli financím realizovat. V místě bude po dostavění v roce 2022 třicet sedm terasovitých bytů a součástí objektu bude i podzemní garáž s 50 parkovacími místy.

Nejrozsáhlejším projektem jsou Nové Lauby, které má tvořit pět domů s 85 byty a podzemním parkovištěm pro 174 automobilů. Zde je začátek výstavby naplánován až na rok 2022, protože předtím musí v místě proběhnout rozsáhlý archeologický průzkum. „U posledních dvou projektů zvažujeme zapojení soukromých investorů. Podmínkou ovšem je, že byty budou sloužit nájemnímu bydlení,“ doplnil primátor Macura.

Tyto projekty přinesou městu 182 bytů pro nájemní bydlení a 240 parkovacích míst v podzemí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…