Ostrava: Modernizace nemocnice pokračuje

04.04.2017 21:25

Pokračuje modernizace pracovišť Městské nemocnice Ostrava (MNO). V pondělí 3. dubna byl zahájen provoz v nově zrekonstruovaných ambulancích oddělení Dermatovenerologie (kožní), modernizace se dočkalo také oddělení ORL. Slavnostního otevření nově upravených prostor se 4. dubna zúčastnil náměstek primátora Michal Mariánek.

Ostrava: Modernizace nemocnice pokračuje
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

„Je to další kamínek do mozaiky úprav, kterými nemocnice v současné době prochází. Nedávno jsme otevírali rekonstruované Emergency, další akce se už plánují. Městská nemocnice si to zaslouží, a hlavně to potřebuje,“ konstatoval Mariánek s narážkou na nedávno schválený generel rozvoje MNO, v němž se počítá s ročními investicemi ve výší až 180 milionů korun.

Přestavba oddělení Dermatovenerologie byla zahájena loni 18. listopadu a skončila letos 2. dubna. Změn doznala celá levá část přízemí pavilonu H3, kde vznikla nová sociální zařízení pro pacienty, zmodernizováno bylo zázemí pro zaměstnance, inspekční pokoje, chodby a čekárna. Navíc zde byly přesunuty ze suterénu pracoviště lymfodrenáže, světloléčby a laser. Rekonstrukce přinese zvýšení komfortu pro pacienty a zdravotníky, ale také usnadnění provozu oddělení a zajištění jeho plynulosti.

Celkové náklady na rekonstrukci včetně interiérového vybavení se vyšplhaly na více než 8,5 milionu korun s DPH. Zhruba 8,3 milionu poskytlo ze svého rozpočtu město, okolo 250 tisíc korun uhradila nemocnice.

Díky úpravám oddělení Dermatovenerologie vznikl v pavilonu prostor pro vybudování nové ORL vyšetřovny, kterým předcházela rekonstrukce ORL operačního sálu. Ten je v provozu dva měsíce. Náklady na modernizaci oddělení ORL činily okolo 2,5 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Platby za školy a družiny se nezvýší

7:37 České Budějovice: Platby za školy a družiny se nezvýší

Pondělní zasedání rady města přináší dobrou zprávu rodičům, kteří mají děti předškolního a mladšího …