Ostrava: Noví strážníci složili před primátorem města slib

13.12.2011 16:08

Řady Městské policie Ostrava se rozrostly o deset nových strážníků. V úterý 13. prosince složilo sedm mužů a tři ženy slavnostní slib do rukou primátora Petra Kajnara. Završili tříměsíční přípravný kurz, který musí uchazeči absolvovat před nástupem do služby. Setkání v Radnici města Ostravy se zúčastnil také ředitel MPO Zdeněk Harazim.

Ostrava: Noví strážníci složili před primátorem města slib
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Primátor Petr Kajnar přivítal nováčky v řadách městské policie, která je díky dosahovaným výsledkům považována za nejlepší v České republice. Připomněl, že je čeká těžká a zodpovědná služba při dohledu na pořádek ve městě, zajišťování bezpečnosti občanů, ochraně majetku a dalších činnostech. „Nejedná se o zaměstnání, ale spíše o poslání. Buďte vlídní k lidem, kteří se dopustí přestupku, nesmlouvavě postihujte záměrné protiprávní jednání,“ zdůraznil primátor před novými strážníky.

V průběhu přípravného kurzu si čekatelé osvojili řadu znalostí z právních norem, potřebných pro výkon povolání strážníka, seznámili se s nařízeními a vyhláškami města. Součástí byl výcvik sebeobrany, taktická a střelecká příprava, základy kriminalistiky, poskytování první pomoci a základy psychologie.

Jak podotkla mluvčí MPO Vladimíra Zychová, tím získávání znalostí pro strážníky nekončí. Procházejí tzv. následnými výcviky, při kterých jsou upozorňování na změny zákonů a nové legislativní normy, absolvují taktickou přípravu, při které jsou rozebírány události z praxe a připomínána rizika plynoucí z případného nedodržení bezpečnostních zásad. „Na veřejný pořádek v Ostravě v současné době dohlíží 637 strážníků,“ dodala Zychová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…