Ostrava: Noví strážníci složili slavnostní slib

03.12.2012 21:33

Před primátorem města Ostravy Petrem Kajnarem složilo v pondělí 3. prosince v Radnici města Ostravy za přítomnosti ředitele městské policie Zdeňka Harazima dvanáct nových strážníků Městské policie Ostrava slavnostní slib. Mezi nováčky, kteří už mají za sebou přípravný kurz a nyní je čeká praxe, je deset mužů a dvě ženy.

Ostrava: Noví strážníci složili slavnostní slib
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

V průběhu přípravného kurzu si čekatelé osvojili řadu znalostí z právních norem, potřebných pro výkon povolání strážníka, seznámili se s nařízeními a vyhláškami města. Součástí byl výcvik sebeobrany, taktická a střelecká příprava, základy kriminalistiky, poskytování první pomoci a základy psychologie.
 
Primátor Petr Kajnar nováčky přivítal v řadách městské policie a a zdůraznil, že bez strážníků by kriminalita byla mnohem vyšší. Mimo jiné řekl, že pokládá bezpečnost za jednu z nejdůležitějších hodnot. Na veřejný pořádek ve městě dohlíží přes šest set strážníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Kulturní léto nabídne kvalitní program i letos

22:05 Prostějov: Kulturní léto nabídne kvalitní program i letos

Také letos se Prostějované a návštěvníci našeho města mohou těšit na bohatou škálu kulturních aktivi…