Ostrava: „Okřídlený" doubledecker zahájil letošní Tyrkysovou sbírku

17.11.2021 14:56 | Tisková zpráva

So ostravských ulic vyjel speciálně vyzdobený patrový autobus tyrkysově modré barvy s dobrovolníky na palubě. Začala tak Tyrkysová sbírka 2021, jejíž výtěžek letos poputuje k ostravským neziskovým organizacím. Prostřednictvím zvláštních kasiček a unikátních jízdenek mobilní aplikace MojeDPO může přispět každý z cestujících.

Ostrava: „Okřídlený" doubledecker zahájil letošní Tyrkysovou sbírku
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Do 19. listopadu letošního roku budeme dobrovolníky Tyrkysové sbírky potkávat v dopravních prostředcích a na zastávkách MHD. Do kasičky může každý hodit libovolnou částku, přes aplikaci MojeDPO lze pak za 50 korun pořídit jedinečnou tyrkysovou jízdenku.

Tyrkysová jízdenka je přestupní a po dobu 45 minut platí ve všech spojích Dopravního podniku Ostrava (DPO), přičemž celá částka půjde na transparentní účet Nadačního fondu Křídlení. Vybrané peníze pomohou třeba při nákupu speciálních pomůcek pro předčasně narozená miminka, provozu hipoterapie a dalších aktivitách pro potřebné.

Pro jaké konkrétní neziskové organizace se letos peníze vybírají zjistíte na: www.tyrkysovasbirka.cz, kde se taktéž dovíte veškeré podrobnosti.

Tyrkysová barva není jen symbolem štěstí a ochrany, ale také už několik let výrazným symbolem DPO a jeho aktivního přístupu ke společenské odpovědnosti.

Slavnostní vyhlášení vybrané částky se koná 25. listopadu 2021 na akci Advent plný křídlení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…