Ostrava: Oslavy 30. dubna a dopravní omezení

26.04.2015 15:28

V souvislosti s oslavami 70. výročí osvobození Ostravy a konce druhé světové války se řidiči i uživatele městské hromadné dopravy musí ve čtvrtek 30. dubna připravit na dopravní omezení v centru města. V den oslav bude v době od 7 do 17 hodin uzavřena pro individuální automobilovou dopravu Sokolská třída, od 11.30 do 13.00 hodin také pro MHD.

Ostrava: Oslavy 30. dubna a dopravní omezení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Ostravu

„V té době bude po Sokolské třídě projíždět kolona historických vojenských vozidel směrem k Havlíčkovu nábřeží a mostu Miloše Sýkory, kde se přibližně v době od 16 do 17 hodin odehraje simulovaná bitva i s průletem historických letounů,“ upřesnil náměstek primátora Ivo Hařovský. Přestože defilé historické vojenské techniky potrvá zhruba 90 minut, je třeba ho technicky připravit, to znamená umístit zábrany na příčných ulicích ústících na Sokolské třídě a po průjezdu kolony je opět odstranit.

Příčné průjezdy Sokolskou třídou zůstanou s výjimkou doby průjezdu vojenské techniky zachovány, ale řidiči budou moci projíždět z boční ulice pouze na protilehlou příčnou komunikaci, bez popojíždění po Sokolské. Město vytiskne okolo 5 tisíc letáků s informacemi o dopravních omezeních a objízdných trasách, které rozdá do schránek občanů bydlících v okolí Sokolské třídy a podnikatelů, kteří tu mají své provozovny. S koordinací dopravy budou pomáhat policisté.

Bez omezení bude naproti tomu zachován provoz na ulici Českobratrské, s výjimkou doby průjezdu kolony historických vojenských vozidel křižovatkou ulic Českobratrské a Sokolská třída mezi 12.15 a 12.45 hod. V době vojenské ukázky v bermě řeky Ostravice od 16 do 17 hodin bude uzavřen most Miloše Sýkory, uzavírku Havlíčkova nábřeží se předpokládá do druhého dne.

Podrobný popis dopravních omezení lze najít na webu ostravanezapomina.cz v sekci Další informace. V sekci Dopravní omezení jsou umístěny plánky a popis objízdných tras, v sekci Provoz MHD informace k úpravám tras linek MHD ovlivněných uzavírkou Sokolské třídy. Omezení se týkají čtyř autobusových a osmi trolejbusových linek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

11:33 Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

Pro řidiče je to jedna z dalších velkých změn ve Fučíkově ulici. Z rušné komunikace, která dlouhé ro…