Ostrava: Parkování na ploše u Trojhalí skončilo

05.06.2016 20:19

„Divoké“ parkoviště na nezpevněné ploše u Trojhalí, na němž stávalo denně až 250 vozidel, zmizí. Kolem pozemku bylo nainstalováno 57 betonových city bloků, svislé dopravní značení a billboard s oznámením o uzavření plochy z důvodu rekultivačních a zatravňovacích prací, které byly zahájeny 3. června ráno.

Ostrava: Parkování na ploše u Trojhalí skončilo
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

City bloky budou odstraněny po třech měsících.

„Saháme ke kroku, který jsme měli udělat už dávno. Je pro nás nepřijatelné, aby se parkovalo v centru města vedle opravených budov na hlíně. Plocha vedle Trojhalí, která byla k parkování využívána od roku 2011 a nikdy být parkovištěm neměla, je první v pořadí, ale rozhodně ne poslední, kterou v centru města takto změníme. Nezpevněná parkoviště špiní komunikace a mohou za vyšší prašnost. Oboje je pro město, které se potýká se špatným stavem životního prostředí, neakceptovatelné,“ uvedl radní pro dopravu Lukáš Semerák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…