Ostrava: Porubské desatero 2018 - Nejvíce hlasů získal lesopark a tramvajová trať

07.05.2018 13:43

Přes 1200 lidí se zapojilo do ankety Porubské desatero 2018, v níž vybírali témata, kterým by se měl městský obvod Poruba věnovat. Nejvíce hlasů získal lesopark Myslivna a vybudování nové tramvajové trati na VIII. porubský obvod.

Ostrava: Porubské desatero 2018 - Nejvíce hlasů získal lesopark a tramvajová trať
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Porubané si přejí zachovat lesopark Myslivna jako klidovou zónu a vybudování nové tramvajové trati na osmý porubský obvod. Potvrdila to anketa Porubské desatero 2018, v níž odevzdalo platné hlasy 1212 lidí.

Myslivna by podle Porubanů měla zůstat klidovou zónou, avšak lesopark by chtěli doplnit herními prvky pro děti. Tento projekt získal nejvíce hlasů v anketě a umístil se na druhém místě ve veřejném fóru, které se uskutečnilo 27. března. 

Projekt na vybudování moderní tramvajové tratě získal v anketě druhý nejvyšší počet hlasů, ve veřejném fóru tramvajová trať dokonce zvítězila. Trať by měla vést od Slovanu kolem Duhy ke Globusu.

Na třetím místě s větším odstupem hlasů je přání vybudovat síť cyklostezek a in-line stezek s kvalitním povrchem, čtvrtá je snaha zamezit přílišnému kácení stromů.

Obyvatelé se tak zapojili do strategického plánu „fajnOVA Poruba“, který navazuje na strategické projekty města a doplňuje je o lokální porubské projekty. Porubský obvod proto oslovuje občany, aby se do projektu zapojili, pořádá veřejná fóra, průzkumy veřejného mínění, zakládá odborné pracovní skupiny. Konkrétní projekty vznikají na základě spolupráce s veřejností, a to na veřejných diskuzích, dotazníkovým šetřením nebo hlasováním o prioritách. Kromě ankety Porubské desatero 2018 jsou prvními viditelnými kroky úprava podchodu u bývalého kina Dukla a jeho přetvoření na Galerii Dukla anebo Sdílko na Alšově náměstí, na kterém se v době od 10. do 31. května představí regionální prodejci, výrobci a designéři, ale na němž pořadatelé připravili rovněž výstavu mapující proměny porubského veřejného prostoru.  Porubský obvod také výhledově připravuje proměnu přestupního uzlu u Duhy na příjemné lokální náměstí, kde by se lidé chtěli projít a trávit na něm také čas. 

Výsledky Porubského desatera 2018:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…