Ostrava: Pramen u Koliby v Bělském lese opět slouží veřejnosti

04.11.2012 8:25

Známé prameniště v Bělském lese v těsné blízkosti areálu zdraví zase poskytuje kvalitní vodu občanům Ostravy. Lokalitu, jež byla dlouhou dobu v havarijním stavu a zdraví nebezpečná, zrekonstruovala v minulých týdnech společnost Ostravské městské lesy a zeleň, s. r. o., za podpory Magistrátu města Ostravy, který na úpravu prameniště a jeho okolí uvolnil přibližně 300 000 Kč.

Ostrava: Pramen u Koliby v Bělském lese opět slouží veřejnosti
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Místo, kdysi hojně navštěvované, bylo v nedávné době vzhledem ke své poloze především pro starší návštěvníky jen obtížně dostupné. Z hlavní cesty byly proto k prameništi v roklince vybudovány schody se zábradlím. Svah byl proti sesuvu a vodní erozi zabezpečen opěrnou zídkou se zpevněným chodníkem. Přímo v prameništi byla zřízena dvě odběrní místa, kde si mohou občané pohodlně a bezpečně nabrat vodu do svých nádob.

Blízký terén v okolí prameniště pracovníci městských lesů upravili a vysázeli zde nové stromky tak, aby v blízké budoucnosti se zvýšila i estetická hodnota přírodního prostředí. U cesty nad prameništěm rovněž vybudovali dřevěný altánek se stolem a lavičkami, kde mohou lidé posedět a odpočinout si. Městské lesy tak pokračují ve zlepšování rekreační vybavenosti Bělského lesa a v úsilí zpříjemnit občanům pobyt v přírodě kolem Ostravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

11:33 Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

Světový den jízdního kola se blíží a s ním i speciální akce v jihlavské zoo. Kdo v pondělí 3. června…