Ostrava: Přijďte zahájit muzejní noc před Novou radnici

07.06.2019 21:10

Ostravská muzejní noc v sobotu 8. června propojí město. Putování po kulturních institucích slavnostně zahájí v 18 hodin na Prokešově náměstí primátor Tomáš Macura se zástupci dalších organizací. Přijďte si užít program před Novou radnici již od 17:30 hodin.

Ostrava: Přijďte zahájit muzejní noc před Novou radnici
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Do slavnostního zahájení se mohou i letos zapojit návštěvníci. Program před radnicí začíná již v 17:30 hodin. V 18 hodin odstartuje Ostravská muzejní noc pískáním na píšťalky. Pracovníci magistrátu je zájemcům rozdají přímo na Prokešově náměstí. K této oblíbené každoroční akci se město připojí prohlídkami prostor radnice, nočními vyhlídkami z radniční věže a zábavným doprovodným programem.

„Akci každoročně zahajujeme na náměstí před radnicí, už jsme vypouštěli balónky, stříleli konfety, rozdávali frkačky. Letos jsme si pro všechny připravili píšťalky, abychom zahájili program společným hvizdem. A poté bych vás rád pozval na prohlídku Nové radnice, největšího radničního komplexu v České republice - a také do mé pracovny, ve které před téměř devadesáti lety sedával i první ostravský starosta Jan Prokeš. Podíváte se tam, kam se veřejnost běžně nedostane a budu moc rád, když si společně povyprávíme o Ostravě, městu, se kterým jsem spojil svůj profesní život na další tři roky,“ zve na letošní muzejní noc ostravský primátor Tomáš Macura.

Letošní program je inspirován přírodou, proto v něm dostali prostor junáci a sokoli se zálesáckými aktivitami, ZOO s prezentací zaměřenou na ochranu místní biodiverzity nebo Záchranná stanice a Dům přírody Poodří s ukázkami své činnosti, která je zaměřená na záchranu zvířat žijících v přírodě našeho regionu. Na velkoformátové fotostěně budou prezentovány zajímavé přírodní lokality – např. přírodní rezervace Polanský les, Rezavka, Přemyšov a rybník Štěpán.

18:00 Písknutí na píšťalky, které odstartuje letošní ročník
Přesně v 18 hodin slavnostně zahájí primátor města Tomáš Macura společně s návštěvníky muzejní noc v Ostravě hromadným písknutím na píšťalky.

18:00 - 23:00 Prohlídky reprezentačních prostor budovy Radnice města Ostravy
Komentované skupinové prohlídky prostor radnice včetně pracovny primátora. Primátor bude ve své pracovně návštěvníkům odpovídat na jejich dotazy.

18:00 - 23:00 Ostrava Country Night pod věží na Prokešově náměstí
Přijďte se pobavit a zaposlouchat se do příjemných country melodií v podání skupin Goodwill a A. M. Úlet. K vidění budou ukázky country tanců s krátkými workshopy a show s biči, kolty a lasy. Děti se vyřádí při hrách a aktivitách motivovaných přírodou připravených skauty a junáky. To vše při posezení pod širým nebem s dobrou kávou a výborným občerstvením. Stánky budou nabízet také regionální farmářské výrobky.

17:30 - 21:00 Program pro děti se středisky volného času Ostrava
Tvůrčí podvečer pro děti: zábavné činnosti s pedagogy středisek volného času.

18:00 - 22:00 Vyhlídky z věže radnice
Večerní a noční vyhlídky z ochozu věže ve výšce 73 m do širokého okolí. K dispozici jsou návštěvníkům dva dalekohledy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…