Ostrava: Rekonstrukce Pokladu bude zastavena

17.04.2017 9:30

Vzhledem ke zpoždění prací oproti harmonogramu, neshodám ohledně způsobu provádění prací, jejich kvalitě a také sporům týkajících se ocenění víceprací rozhodla rada města společně se společností DK Poklad, že zahájí se zhotovitelem jednání o ukončení spolupráce. Město vypíše nové výběrové řízení.

Ostrava: Rekonstrukce Pokladu bude zastavena
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Rekonstrukce Domu kultury Poklad v Porubě se opět zastaví. Rekonstrukci provádělo sdružení „Společnost Stamont – Vítkovice Revmont, DK Poklad“, které tvoří stavební společnosti Stamont – Pozemní stavitelství a Vítkovice Revmont Engineering. „Vzhledem k dlouhotrvajícím vzájemným neshodám ohledně způsobu provádění díla a zpoždění prací proti sjednanému harmonogramu jsme se rozhodli, že zhotoviteli nabídneme uzavření dohody o ukončení smlouvy o dílo. Pokud bude vůle k důstojnému ukončení právních vztahů také na straně zhotovitele, z našeho pohledu by tato varianta byla optimálním řešením,“ řekl investiční náměstek ostravského primátora Břetislav Riger.

Pokud dojde k dohodě, čeká stavbu zakonzervování. „Poté vypíšeme výběrové řízení a vybereme nového zhotovitele. K tomu by mohlo dojít na podzim letošního roku. Samozřejmě se budeme snažit, aby byly práce na rekonstrukci domu kultury obnoveny co nejdříve, nicméně systém veřejných zakázek má jasně stanovená pravidla,“ dodal náměstek Břetislav. Riger.

Rekonstrukci domu kultury provázely od začátku potíže. Problematický byl nejen spor s jedním z bývalých nájemců prostor v objektu, ale také požadavek někdejšího zhotovitele přestavby UNISTAV a.s., PROMINECON CZ a.s. a Ridera Stavební a.s. za vícepráce. Objekt byl v roce 2014 zakonzervován a následovalo výběrové řízení na nového realizátora dostavby. Do něj se přihlásilo 13 uchazečů. Vítěz soutěže chtěl objekt dostavět za cca 180 milionů korun  včetně. DPH. Podle projektu měla dostavba stát zhruba 240 milionů korun. Na dokončení díla měl zhotovitel podle smlouvy 60 týdnů. Jenže výše zmíněné problémy zastavily rekonstrukci již podruhé.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

10:28 Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

Skluzavka a balanční lávka. To jsou dva nové herní prvky, které zpestří dětem procházku po Špitálské…