Ostrava: Rekonstrukce sportovního areálu Poruba pokračuje

30.01.2022 13:29 | Tisková zpráva

Sportovní areál Poruba na Skautské ulici, dříve známý jako areál VOKD, se dočkal své modernizace. Na přelomu ledna a února 2022 odstartuje již II. etapa jeho rekonstrukce, která bude probíhat až do roku 2023.

Ostrava: Rekonstrukce sportovního areálu Poruba pokračuje
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Celkové náklady II. etapy dosáhnou 166 milionů korun a budou rovněž hrazeny z rozpočtu statutárního města Ostravy formou investiční dotace poskytnuté společnosti Sportovní a rekreační zařízení města Ostravy, s. r. o., která je vlastníkem a správcem celého areálu. Výsledky již realizovaných rekonstrukčních prací jsou však patrné již nyní.

Modernizace areálu byla zahájena v prosinci 2020 rekonstrukcí a dostavbou budovy tenisových šaten, kterou první návštěvníci využijí již od dubna letošního roku. V červnu 2021 odstartovaly práce jejichž cílem je zejména vybudování nového hřiště s umělým trávníkem, rekonstruovanou tribunou, další technickou a dopravní infrastrukturou a novým osvětlením. Hřiště s umělým povrchem bude sloužit nejen pro tréninky a utkání sportovních fotbalových klubů a týmu amerického fotbalu, ale i pro výuku tělesné výchovy žáků základních škol a pro širokou veřejnost. Celkové náklady dosavadní rekonstrukci, tzv. I. etapy, dosahují 57 milionů korun a byly poskytnuty z rozpočtu města.

Druhá etapa rekonstrukce, která započne na přelomu ledna a února 2022, je rozsahem ve srovnání s dosavadní I. etapou výrazně náročnější, zahrnuje rekonstrukci a výstavbu hlavní fotbalové travnaté plochy s tribunou pro 1 000 diváků, atletického 400 m oválu s technickými sektory, tréninkového travnatého hřiště, víceúčelového hřiště s umělým povrchem, workoutového a dětského hřiště. Tato sportoviště budou po dokončení využívána registrovanými sportovci, sportovními kluby i veřejností. Součástí druhé části rekonstrukce je také vybudování nového vstupního objektu s šatnami a občerstvením, skladové a jiné technické zázemí, komunikace, oplocení a veškeré areálové rozvody.

Po dobu realizace II. etapy bude pro veřejnost v provozu tenisová část areálu, kde lze v současné době využívat dvě nafukovací haly a od jarních měsíců venkovní tenisové kurty společně s rekonstruovaným objektem tenisových šaten. Fotbalové hřiště s umělým povrchem bude po svém dokončení využíváno týmy fotbalových klubů a týmem amerického fotbalu. V provozu po celou dobu zůstane také budova s kuželnou a restaurací na Skautské ulici. Celková rekonstrukce bude dokončena v roce 2023.

„Výsledkem celé rekonstrukce bude moderní sportovní areál, který nabídne dostatek prostoru a vyžití jak obyvatelům všech věkových kategorií, tak sportovním klubům pro čas strávený sportem či aktivním odpočinkem,“ uzavírá náměstkyně primátora Andrea Hoffmannová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.