Ostrava-Vítkovice: Kvůli hluku při bourání mostů na Rudné snižují Vítkovice nájemné

28.01.2022 19:58 | Tisková zpráva

Kvůli hluku při bourání mostů na Rudné budou mít lidé žijící v jejich blízkosti od března snížené nájemné. Aktuálně o tom rozhodla Rada městského obvodu Vítkovice.

Ostrava-Vítkovice: Kvůli hluku při bourání mostů na Rudné snižují Vítkovice nájemné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Ostravu

„Vzhledem k hluku, prašnosti a celkově nekomfortní situaci v blízkosti demolovaných mostů jsme se rozhodli poskytnout od 1. března všem nájemcům bytových domů v ulici Rudné číslo 38 až 64 slevu ze základního nájmu ve výši 20 procent, a to po dobu realizace stavby,“ říká starosta Vítkovic Richard Čermák. „Vzhledem k tomu, že obvod není investorem ani realizátorem stavby, je snížení nájmu jedinou možností, jak můžeme obyvatelům zmíněných domů alespoň trochu kompenzovat situaci, ve které se ocitli,“ konstatuje. „Okna některých bytů jsou přímo na úrovni stavby, na níž se intenzivně pracuje po celý týden, a to včetně víkendů. A nejde jen o hluk a prach. Omezen je i přístup k zmíněným domům a pohyb kolem nich,“ poznamenává a dodává, že vedení obvodu bude ve spolupráci s dodavatelem stavby a orgány veřejné správy usilovat o dodržování všech zákonných postupů i opatření, která by po dobu trvání stavby snížila zátěž působící na nejbližší okolí. „Nezbývá, než si společně přát, aby stavba byla co nejdříve dokončena. Vzhledem k svižnému tempu, s jakým práce na mostech začaly, doufám, že tomu tak bude,“ uzavírá Richard Čermák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …