Ostrava: Začne II. etapa rekonstrukce Nádražní

05.03.2016 19:04

Rekonstrukce Nádražní ulice bude letos pokračovat svojí II. etapou. Ta se bude týkat úseku mezi ulicemi Stodolní a 28. října. Zahájí ji čtyřdenní dopravní výluka kvůli zjednokolejnění tramvajové tratě.

Ostrava: Začne II. etapa rekonstrukce Nádražní
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Začne 1. dubna v 5 hodin ráno a potrvá do 4. dubna do půlnoci. Místo tramvají bude jezdit Poděbradovou ulicí náhradní autobusová doprava, automobilová doprava bude vedena objížďkami.

Po ukončení výluky bude tramvajový provoz veden po jedné koleji s tím, že zastávka Elektra bude přemístěna na zastávku Karolina a zastávka Stodolní bude přemístěna na provizorní zastávku blíž k ulici Českobratrské. Další výluka tramvajové dopravy je plánována na 4. až 6. června.

Automobilový provoz bude v rámci prvních dvou fází rekonstrukce Nádražní, to znamená v době od 1. dubna do 4. června, vyloučen ve směru z Přívozu na Novou Karolinu v úseku od ul. Mlýnské po ul. 28. října, ve směru z Nové Karoliny do Přívozu v úseku od ul. Čs. legií po ul. Mlýnskou. Možný nebude ani průjezd křižovatkou ulic 28. října a Nádražní od ulic Pivovarské a Na Karolině ve směru na Porubu.

Oficiální objízdná trasa ve směru od Přívozu ke Karolině bude vedena ulicemi Českobratrskou, Poděbradovou, Švabinského, Porážkovou a Těžařskou. V opačném směru, od Karoliny na Přívoz, bude automobilová doprava odkláněna ulicemi Zámeckou, Tyršovou a Mlýnskou.

O organizaci dopravy v dalších fázích rekonstrukce budeme informovat v květnu. Podrobnosti budou pravidelně aktualizovány na webu www.nadrazni.ostrava.cz.

Cílem rekonstrukce Nádražní ulice je obnova opotřebovaných inženýrských sítí, především vodovodu a kanalizace. Současně dojde k modernizaci a odhlučnění tramvajové trati a vybudování nových komunikací a chodníků. Veškeré práce by měly být ukončeny do konce listopadu, nejzazší termín je konec tohoto roku. Předpokládané investiční náklady druhé etapy rekonstrukce financované z rozpočtu města činí 81,5 mil. korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…