Ostrava: Zaměstnanci magistrátu se zapojili do desátého ročníku potravinové sbírky

21.10.2021 12:03 | Tisková zpráva

Oddělení sociální práce a metodiky odboru sociální věcí a zdravotnictví letos zorganizovalo potravinovou sbírku již podesáté, a to v úterý 19. října 2021.

Ostrava: Zaměstnanci magistrátu se zapojili do desátého ročníku potravinové sbírky
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Výtěžek sbírky putoval následný den 20. října 2021 ve prospěch Potravinové banky v Ostravě z. s., se kterou ostravský magistrát spolupracuje prakticky od počátku její činnosti. Svou činnost zahájila ostravská potravinová banka v roce 2010, první sbírku potravinové pomoci uskutečnili pracovníci magistrátu v roce 2012.

Potravinová banka v Ostravě zajišťuje potravinovou a materiální pomoc, prostřednictvím neziskových organizací na území města, poskytuje pomoc osobám v nouzi (např. seniorům, rodičům samoživitelům, rodinám v krizi, osobám bez přístřeší apod.). K zaměstnancům Magistrátu města Ostravy se postupně přidali zaměstnanci úřadů městských obvodů a příspěvkových organizací.

Letos se tak potravinové sbírky, organizované Magistrátem města Ostravy, účastní 17 úřadů městských obvodů a devět příspěvkových organizací. Zapojí se Domov pro seniory Kamenec, Domov Sluníčko, Domov Čujkovova, Čtyřlístek, Domov Slunovrat, Domov Korýtko, Domov IRIS, Domov Slunečnice a Městská nemocnice Ostrava. Doplnit lze i jednotlivé městské obvody, které se do letošní potravinové sbírky zapojily – Poruba, Proskovice, Vítkovice, Hošťálkovice, Lhotka, Polanka nad Odrou, Svinov, Moravská Ostrava a Přívoz, Petřkovice, Stará Bělá, Hrabová, Ostrava-Jih, Nová Bělá, Radvanice a Bartovice, Krásné Pole, Mariánské Hory a Hulváky, Michálkovice.

Anketa

Je kancléř Mynář dobrý člověk?

41%
34%
hlasovalo: 25131 lidí

I tentokrát do potravinové sbírky zaměstnanci magistrátu přispěli trvanlivými potravinami všeho druhu. Od roku 2012, kdy se konal první ročník sbírky potravinové pomoci, je celkový výtěžek zhruba osm tun potravin.

„Potravinová sbírka je jedním ze způsobů, jak nejen symbolicky vyjádřit solidaritu lidem, kteří potřebují naši pomoc. Mám radost, že v Ostravě je mnoho jednotlivců i organizací, kterým osud těchto lidí není lhostejný. Rád bych upřímně poděkoval všem, kteří se do potravinové sbírky zapojili a rovněž těm, kteří již deset let sbírku potravin organizují,“ uzavřel Zbyněk Pražák, náměstek primátora.

Na činnost Potravinové banky v Ostravě, kromě předaných potravin, město přispělo v letošním roce částkou 340 tisíc korun. Díky tomu může banka potraviny skladovat a následně distribuovat skrze neziskový sektor potřebným.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …