Ostrava: Zanechte vzkaz budoucím generacím

10.11.2017 18:50

Napadá vás, co byste chtěli další generaci vyřídit? Přemýšlíte nad tím, jaký odkaz tady po sobě zanecháte? Uvažujete o tom, jak bude Ostrava vypadat za 50 let? Napište vzkaz budoucí generaci a vhoďte ho do truhly. Využijte této jedinečné příležitosti a zanechte svůj otisk do budoucnosti.

Ostrava: Zanechte vzkaz budoucím generacím
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Truhla je umístěna do 28. listopadu v Cooltouru na Černé louce a o víkendech v nákupních centrech. O tomto víkendu 11. a 12. listopadu bude přemístěna do nákupního centra Avion Shopping Park, 18. a 19. listopadu bude možné vzkaz vytvořit a odevzdat ve Foru Nová Karolina pod hlavním schodištěm, a konečně o víkendu 25. a 26. listopadu budou vzkazy sbírány v nákupním centru Futurum.

Truhla bude slavnostně zapečetěna ve středu 29. listopadu v rámci slavnostní akce na Prokešově náměstí „Přejeme ti, Ostravo!“. Dřevěná truhla se vzkazy Ostravanů pro příští generace bude otevřena za 50 let při oslavách 800. výročí města Ostravy.

Videa či zvukové spoty

Další důležitou variantou zanechání poselství do budoucnosti jsou sociální sítě, na které můžete umístit vzkazy s hashtagem ZDE, které budou zpracovány a uloženy do truhly v digitální podobě. Nutné je ale příspěvek vložit jako veřejný (nastavení soukromí), jinak nebude viditelný.

Vzkazy v podobě krátkých videí anebo zvukových spotů budou nahrány na blu-ray nosiče, které mají garantovanou životnost minimálně 50 let, a následně budou vloženy do truhly spolu se zařízením pro jejich přehrávání včetně kompletní dokumentace a schématu zapojení.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

19:27 Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městské…