Ostrava bude hostit setkání válečných veteránů

27.04.2013 17:36

U příležitosti 68. výročí osvobození města Ostravy a Ostravsko-opavské operace pořádá Československá obec legionářská společně s Ministerstvem obrany ČR a Nadačním fondem Legie 100 ve dnech 28. – 30. dubna v Ostravě setkání válečných veteránů.

Ostrava bude hostit setkání válečných veteránů
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

 

První zastávkou účastníků akce bude v neděli 28. dubna Orlová, kde absolvují pietní akt (13.00). V ostravském kině Vesmír začne od 15 hodin setkání s válečnými veterány a komponovaný hudební pořad Cestami válečného veterána. Vystoupí v něm vynikající česká mezzosopranistka Táňa Janošová, sólista Státní opery Praha Jurij Kruglov (Ukrajina), cimbálová muzika VUS Ondráš a další interpreti. V průběhu akce bude možné podpořit sbírku ve prospěch Nadačního fondu Legie 100. Vstup je volný.
 
V pondělí 29. dubna absolvují váleční veteráni pietní akty na místech urputných bojů v rámci Ostravsko-opavské operace v roce 1945 v Hlučíně (9.00), Bolaticích (9.45), Štítině (10.45), Dolní Lhotě (12.15) a v Hrabyni (14.30), kde si také prohlédnou Památník 2. světové války. V úterý 30. dubna se váleční veteráni zúčastní prohlídky míst, kterými prošli při osvobozování Ostravy v obvodu Ostrava-Jih (8.00) a pietních aktů u Památníku tankistů ve Slezské Ostravě (9.00) a v Komenského sadech (10.00).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…