Ostrava podpoří aktivity, spojené s hornictvím

08.02.2023 10:11 | Tisková zpráva

Ostrava bude v letošním roce hostit 27. Setkání hornických měst a obcí České republiky. Slavnosti věnované hornické minulosti města se budou konat od pátku 8. do neděle 10. září 2023. V návaznosti na to město vyhlašuje dotační program na podporu doprovodných akcí v oblasti kultury s názvem FAJRONT!!!.

Ostrava podpoří aktivity, spojené s hornictvím
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

V rámci setkání se bude konat například hornický průvod, slavností ceremonie, mše svatá, výstava věnovaná historii hornictví a hornických spolků na Ostravsku, exkurze, komentované prohlídky a mimo jiné budou udělovány i ceny Český permon 2023. Doprovodný program se bude odehrávat zejména v centru města a na Slezskoostravském hradě.

Výzva FAJRONT!!! má za cíl skrze kulturní aktivity připomenout historii hornictví, které zásadním způsobem ovlivnilo vývoj Ostravy i osudy jejich občanů. Akce pro veřejnost podpořené z dotační výzvy se budou konat v termínu od 1. července 2023 do 31. prosince 2023.

Anketa

Je správné uvažovat o tom, že čtyřicátníci půjdou do důchodu v 68 letech?

11%
85%
hlasovalo: 21903 lidí

„Ostrava je dnes moderním, barevným městem, ve kterém se konají kulturní a sportovní akce světové úrovně. Přesto je ale hrdá na svou hornickou minulost a nechceme, aby se na ni zapomnělo,“ říká náměstkyně primátora Andrea Hoffmannová.

Na podporu projektů v rámci výzvy FAJRONT!!! je vyčleněna částka 1 milion korun, přičemž maximální výše podpory na jeden projekt činí 80 tisíc korun. Subjekty, které se do výzvy zapojí, mohou žádat o účelovou dotaci, příspěvkové organizace města a městských obvodů o příspěvek a městské obvody o transfer.

„Město už v minulosti několikrát vyhlásilo mimořádné dotační programy v oblasti kultury, které se zaměřovaly na konkrétní téma. Z těch největších akcí mohu připomenout například 750. výročí první písemné zmínky o městě, 100 let republiky nebo 30 let od sametové revoluce a 75. výročí osvobození Ostravy,“ dodala náměstkyně Hoffmannová.

Termín pro podání žádostí je od 27. února 2023 do 10. března 2023 do 13.00 hodin. V rámci výzvy nemohou být předloženy projekty, které byly přihlášeny do výběrového řízení na poskytnutí dotací pro rok 2023. Více informací je možné najít ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…