Ostrava si připomene 68. výročí osvobození města

29.04.2013 8:19

Město Ostrava spolu s Krajským vojenským velitelstvím Ostrava pořádají v úterý 30. dubna vzpomínkovou akci u příležitosti 68. výročí osvobození města. U Památníku Rudé armády v Komenského sadech se od 10 hodin uskuteční pietní akt kladení věnců.

Ostrava si připomene 68. výročí osvobození města
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

 

Památku osvoboditelů města Ostravy a obětí 2. světové války uctí místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR Miluše Horská, místopředseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Lubomír Zaorálek, velvyslanec Ruské federace v ČR Sergej Kiseljov, představitelé Moravskoslezského kraje, města Ostravy a jeho obvodů, zástupci Armády České republiky, váleční veteráni, přímí účastníci Ostravsko-opavské operace, zástupci společenských organizací aj.
 
Doprovodný program začne již od 9 hodin promenádním koncertem Vojenské hudby Olomouc, cviky se zbraní předvedou příslušníci jednotky Posádkového velitelství Praha. Veřejnost si bude moci prohlédnout nejmodernější vojenskou techniku Armády České republiky, která bude v Komenského sadech vystavena až do 14 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.