Ostrovští strážníci vyčistí město od použitých injekčních stříkaček

05.04.2017 17:45 | Zprávy

Strážníci z Ostrova, ale i z dalších měst Karlovarského kraje (z Karlových Varů, Sokolova, Chodova, Chebu a Nejdku), zareagovali na výzvu svých pražských kolegů a zapojili se do celostátní akce JEHLA, při níž v úterý 18. dubna spojí síly příslušníci Městské policie z celkem 28 měst a obcí České republiky a pokusí se s přicházejícím jarem vyčistit svá města od nebezpečného infekčního materiálu po narkomanech.

Ostrovští strážníci vyčistí město od použitých injekčních stříkaček
Foto: Ostrov.cz
Popisek: Ostrov

V úterý ráno vyrazí strážníci vybaveni ochrannými prostředky, jako jsou boxy na infekční materiál, kleště nebo dlouhé pinzety, ochranné rukavice a desinfekční spreje prohlédnout primárně dětská hřiště a pískoviště, nepřehledná a skrytá místa, málo frekventované stezky, domovní výklenky, okolí mostních konstrukcí. Kontrole neujdou také parky a odpočinkové zóny.

V mnoha městech strážníkům pomohou také asistenti prevence kriminality, kteří důvěrně znají prostředí tzv. vyloučených lokalit.

Vedle očisty města je smyslem celé akce snížit také riziko šíření nakažlivých onemocnění a pomoci k hlubšímu povědomí o správném chování při nálezu injekční stříkačky. Strážníci proto apelují na veřejnost, aby v případě, že někde naleznou nebo zahlédnou tento infekční materiál, aby ho sami z důvodu vlastní bezpečnosti nesbírali, ale neprodleně zavolali na linku tísňového volání „156“. Městské policie zajistí odborný sběr i jeho následnou likvidaci.

Sběrem jehel se všechny zapojené městské policie zabývají celoročně při běžné hlídkové činnosti. Předcházejí tak nebezpečí, jemuž jsou vystaveny hlavně děti, ale bezpochyby také domácí zvířata jako psi a kočky. Strážníci aktivně spolupracují také s neziskovými organizacemi, které se zabývají snižováním rizik v oblasti užívání návykových látek.   Příslušníkům Policie ČR pak předávají informace o výskytu narkomanů. Tato zjištění jsou jedním z užitečných vodítek při potírání drogové kriminality. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havířov: Mobilní radnice 19. června na náměstí Republiky představí novou komunikační síť

16:31 Havířov: Mobilní radnice 19. června na náměstí Republiky představí novou komunikační síť

Město Havířov pro své občany v nejbližších dnech zřídí chytrou komunikační síť. Jmenuje je se Munipo…