Otrokovice: Děti budou opět řádit ve sportovní hale

10.02.2015 8:31

I v letošním roce ukážeme rodičům, jak se naše dětí umí zdravě hýbat. Otrokovické základní školy ve spolupráci s městem Otrokovice, odborem školství a kultury organizují ve dnech 10. - 11. února 2015 pololetní řádění. Akce bude prezentací jedinečného projektu Zdravý pohyb do škol, který otrokovická radnice odstartovala v září 2012.

Otrokovice: Děti budou opět řádit ve sportovní hale
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Radnice prostřednictvím něj nabízí rozvoj sportovní všestrannosti pod vedením trenérů s licencí, a to pro rodiče zcela zdarma. Nový systém podpory výuky sportu na otrokovických základních školách je současně pilotním projektem v rámci celého Zlínského kraje.

„Připravujeme další společné soutěžení více než tři sta žáků tří otrokovických základních škol pořádané pod názvem Pololetní řádění. Chceme projekt prezentovat především rodičům dětí, kteří uvidí na vlastní oči, jak prakticky hodiny probíhají včetně ukázek toho, čemu se jejich děti věnují,“ přiblížila vedoucí odboru školství a kultury Městského úřadu Otrokovice Barbora Šopíková.

Pololetní řádění je rozloženo do dvou dnů dle věkových kategorií dětí. Ve sportovní hale na Štěrkovišti se trenéři se žáky v doprovodu svých rodičů setkají ve dnech 10. - 11. února 2015 vždy od 16 hodin. Akci podporují také významné sportovní osobnosti jako je střelec Jiří Gach, veslaři Vlastimil a Petr Čablovi, triatlet Petr Vabroušek či florbalisté klubu Panthers Otrokovice. 

Pro žáky jsme připravili malé překvapení - setkání se sportovními osobnostmi chceme podpořit a motivovat děti k dalšímu sportovnímu nadšení ve snaze následovat ty, co ve sportu něčeho dosáhli,“ vyzdvihla další aktivitu projektu vedoucí odboru.

„Naší motivací je nabídnout dětem pohybové vyžití a prostřednictvím něj zvýraznit sport jako silnou a účinnou prevenci drog, šikany a kriminality. Vycházíme z toho, že pohyb je jednou ze základních potřeb dítěte. Zlepšuje zdraví, tělesnou i psychickou zdatnost. Poděkování patří místním sportovním organizacím pracujících s mládeží, které sdružily své zástupce do Trenérské rady. Ta je garantem pohybových aktivit, zabývá se výběrem vhodných trenérů a současně také monitoruje veškerou činnost v rámci projektu,“ doplnila závěrem Barbora Šopíková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: otrokovice.cz

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: O voličský průkaz požádalo zatím 535 občanů

20:27 České Budějovice: O voličský průkaz požádalo zatím 535 občanů

Žádosti o vydání voličského průkazu přijímá matriční úřad, oddělení evidence obyvatel, v přízemí bud…