Otrokovice: Dětský pavilon polikliniky prošel rozsáhlou rekonstrukcí

11.11.2021 7:34

Nabídnout malým pacientům i jejich rodičům prostředí, ve kterém se budou cítit příjemně a zároveň zde najdou vše potřebné.

Otrokovice: Dětský pavilon polikliniky prošel rozsáhlou rekonstrukcí
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Plán, který si vytyčil Pavel Javora, jednatel městské polikliniky v Otrokovicích se podařilo realizovat za necelých pět měsíců. 

Anketa

Jste pro zavření hospod a restaurací? (Ptáme se od 10. 11. 2021)

14%
75%
hlasovalo: 23659 lidí
Na pokrytí nákladů rekonstrukce ve výši 2,9 milionů korun se významně podílelo město Otrokovice.

Dětský pavilon navazuje na již realizovanou rekonstrukci sociálního zázemí v hlavní budově polikliniky. „Nemohli jsme opomenout lékaře a pacienty na dětském pavilonu. Chtěl jsem udělat rekonstrukci pořádně, a najít pro tento úkol architekta či designéra, který bude řešit novou, dětem přátelskou, podobu interiérů v moderním stylu na odpovídající úrovni,“ vysvětlil Pavel Javora.  Prostory dětského pavilonu byly totiž v původním stavu ještě dle projektu z přelomu 70. a 80. let. „Rekonstrukci si tedy opravdu zasloužily,“ dodal Javora. Rekonstrukcí prošla příchozí chodba a schodiště, společné prostory čekáren dětského pavilonu i sociální zázemí pro veřejnost i pro lékaře. „Myšlenkou  bylo vytvořit takové místo, které bude pro děti příjemné a uklidňující. Prostor, který nebude připomínat klasickou čekárnu u doktora a bude tak trošku pohádkový. Hlavním motivem je tapeta velryby, která je pomyslným strážcem dětí. Barevnost je laděna do jemných pudrových tónů růžové, zelené a modré proložené bronzovými prvky. V návrhu jsou použity odolné materiály v moderním, ale nadčasovém designu. Na podlahu jsem navrhla  intuitivní navigační systém, který pacienty navede k příslušné ordinaci. Věřím, že malí pacienti i doktoři se budou v tomto prostoru cítit příjemně a bude jim dlouho dělat radost,“ uvedla interiérová designérka Kristýna Jandíková.

Aby se děti v nových prostorech cítily ještě příjemněji, přizval jednatel polikliniky ke spolupráci také místní ZUŠ. Výtvory jejích žáků ozdobí chodby.  „Malby, kresby a rytiny žáků ZUŠ rozzáří dosud stroze působící interiéry vstupních prostor polikliniky,“ míní Pavel Javora.

„V posledních dvou letech se na poliklinice udělala spousta práce. Zcela zásadní byla jedna z posledních investičních akcí, díky které prošlo kompletní proměnou sociální zázemí na hlavní budově. V okolí polikliniky přibyla parkovací místa. Lidé se zde lépe vyznají díky přehlednému informačnímu systému a vše pohodlně zjistí i na nových webových stránkách. V neposlední řadě přibylo také vybavení prostor lékárny Wi-Fi připojením pro snadnější vyzvedávání e- receptů. Na polikliniku se podařilo přivést i nové lékaře, odborníky, kteří pomáhají lidem v oblasti fyzioterapie, ortopedie a dalších. Kvituji, že městská poliklinika reaguje na potřeby svých klientů z řad veřejnosti i lékařů. Podařená rekonstrukce dětského pavilonu je toho důkazem,“ pochválil vedení polikliniky místostarosta města Otrokovice Ondřej Wilczynski, který má v gesci městské obchodní společnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…