Otrokovice: Město nechalo vypracovat projekt na novou hasičskou zbrojnici v Kvítkovicích

15.05.2021 14:56

Sbor dobrovolných hasičů Kvítkovice se může těšit na nové prostory. Město Otrokovice má záměr zrekonstruovat budovu hasičské zbrojnice zahrnující i víceúčelový sál, který v Kvítkovicích v současné době schází.

Otrokovice: Město nechalo vypracovat projekt na novou hasičskou zbrojnici v Kvítkovicích
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Projektovou dokumentaci na novou budovu hasičské zbrojnice nyní připravuje odbor rozvoje města Městského úřadu Otrokovice. Náklady na realizaci stavby byly vyčísleny na přibližně 17,05 milionů korun. Město ve svém rozpočtu pro rok 2021 nárokuje pouze finanční prostředky na úhradu nákladů spojených a souvisejících se zabezpečením projektové dokumentace.

„Za účelem výstavby budovy hasičské zbrojnice se budeme ucházet o dotace z Ministerstva vnitra ČR. Pokud s žádostí letos neuspějeme, pokusíme se o to příští rok znovu,“ uvedla Hana Večerková, starostka města s tím, že se samotnou realizací se počítá v letech 2022/2023.

Zadání projektu předcházel pasport budovy, posouzení stavu konstrukcí ve vazbě na statiku stavby a její možnou rekonstrukci. Tuto studii nechalo město vypracovat koncem roku 2020. Stávající objekt hasičské zbrojnice v Kvítkovicích se skládá ze sestavy tří propojených budov. Původní budova má půdorysně tvar L, tvoří jí bloky A a B, má stáří cca 100 let. Blok B byl cca v letech 1970 - 80 rekonstruován.

Stavby jsou přízemní, a její půdními prostory nejsou využívány. Závěrem studie je doporučení k provedení demolice bloku A a postavení nového bloku, dále opravení bloku B, u bloku C doporučuje provést jen drobné údržbové práce.

S navrženou studií byli zástupci SDH Kvítkovice seznámeni a s její podobou bez námitek souhlasili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…