Otrokovice: Od nového roku dojde k omezení nákladní dopravy v centru města

01.01.2012 11:48

Další omezení nákladní dopravy v Otrokovicích nabude účinnosti k 1. lednu 2012, kdy v centru města začne platit zákaz vjezdu nákladních automobilů nad 7,5 tuny. V současné době tudy nemohou projíždět kamiony nad 12 tun.

Otrokovice: Od nového roku dojde k omezení nákladní dopravy v centru města
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Od začátku roku 2008 bylo na vjezdu do Otrokovic umístěno dopravní značení, které zakazovalo vjezd nákladních automobilů s celkovou hmotností nad 12 tun. Výjimkou byly vozy dopravní obsluhy. Město tímto opatřením omezilo tranzitní průjezd kamionů centrem města, a to od kvítkovické křižovatky po křižovatku Komenského v horní části sídliště Střed.

„Vzhledem k dlouhodobě velmi komplikované dopravní situaci v Otrokovicích a skutečnosti, že Ministerstvo dopravy opakovaně odmítá udělit výjimku ze zpoplatnění průjezdu severovýchodní částí obchvatu města, jsme museli přistoupit k důraznějším opatřením. Ve městě dochází k situaci, že se velká část osobní i nákladní dopravy vrací do centra. S tímto je spojeno také stále větší zatížení prostředí, ve kterém naši občané žijí. Rostou exhalace plynů, prachová i hluková zátěž. Důležitým faktorem je snížení bezpečnosti. Věříme, že nové omezení průjezdu nákladních vozidel alespoň trochu zlepší situaci v centru,“ uvedl otrokovický starosta Jaroslav Budek s tím, že město i nadále bude usilovat o dobudování jihovýchodní části obchvatu, které by výrazným způsobem pomohlo ke zlepšení dopravní situace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: otrokovice.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…