Otrokovice: Při rozsvícení vánočního stromu se bude opět pomáhat potřebným

30.10.2012 6:42

Při městské akci Rozsvícení vánočního stromu nabídne v pátek 30. listopadu od 14 hodin na náměstí 3. května parta dobrovolníků pod vedením Milana Plesara a Michal Kratochvíla všem návštěvníkům v jedenácti stáncích bohaté občerstvení za lidové ceny. Celé jejich počínání nese již od roku 2008 heslo „Pomáháme potřebným.“

Otrokovice: Při rozsvícení vánočního stromu se bude opět pomáhat potřebným
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Charitativní stánky nabídnou návštěvníkům městské akce Rozsvícení vánočního stromu pro zahřátí lahodný svařák, sváteční punč i čaj a kávu. Chybět nebude ani grilované maso a klobásky. Navíc si každý, kdo si cokoliv ve stáncích zakoupí, odnese zdarma drobný perníček s logem Městské policie Otrokovice. Tržbu z akce „Pomáháme potřebným“ její organizátoři rozdělí. Polovina půjde prostřednictvím Zdeňky Wasserbauerové opět na pomoc onkohematologicky nemocným dětem a polovina na pomoc chudé sudánské vesničce WAD BEN NAGA na zvýšení kvality života pro téměř dva tisíce místních obyvatel.

Součástí této dobročinné akce jsou i reklamní partneři z řad regionálních firem, kteří organizátorům akce „Pomáháme potřebným“ výrazně v jejich myšlence pomáhají. Dobročinné akce se jako obsluhující za stánkem osobně zúčastní spolu s organizátory i velitel, zástupce a strážníci Městské policie Otrokovice, pracovníci MěÚ Otrokovice a další dobrovolníci z celé ČR. Všichni bez nároku na odměnu.

„V roce 2008 jsme premiérově spolu s našimi kamarády dobrovolníky nabídli ve třech stáncích bohaté občerstvení i grilované speciality, přičemž veškerou získanou tržbu z prodeje ve výši 20.242 korun jsme ihned po skončení akce věnovali dobročinné organizaci Canisterapeutické centrum Zlín, pomáhající postiženým dětem a osamoceným seniorům. Protože se naše akce ‚Pomáháme potřebným‘ setkala s pozitivním ohlasem lidí navštěvujících rozsvícení vánočního stromu, rozhodli jsme se pokračovat v našem snažení a pomoci druhým. V roce 2009 jsme s podporou Technických služeb města Otrokovice při této akci dvojnásobně rozšířili počet prodejních stánků. Zabezpečením všeho nutného v kombinaci s vynikající prací všech dobrovolníků jsme dokázali získat částku 45.187 korun, která putovala prostřednictvím Zdeňky Wasserbauerové na pomoc onkohematologicky nemocným dětem. Postupně jsme posilovali počet prodejních stánků a rozšiřovali sortiment. Za čtyři roky trvání této akce jsme i za podpory města Otrokovice, Městské policie Otrokovice a Technických služeb Otrokovice dokázali takto pomoci potřebným celkovou sumou 270 tisíc korun. Vzhledem k pozitivním reakcím a zájmu veřejnosti o náš nápad pomáhat potřebným, chceme v naší aktivitě pokračovat i nadále. V letošním roce budeme nabízet bohaté občerstvení u jedenácti prodejních stánků. Tržbu chceme rozdělit a věnovat opět na pomoc onkohematologicky nemocným dětem a na pomoc sudánské vesničce WAD BEN NAGA,“ přiblížil otrokovický místostarosta a spoluorganizátor akce Milan Plesar.

Otrokovická radnice připravila u příležitosti rozsvícení vánočního stromu tradičně také bohatý kulturní program. Od 16.30 hodin budou na náměstí znít vánoční koledy a říkadla dětí z otrokovických základních škol, gymnázia, základní umělecké školy či vystoupení žesťového souboru ZUŠ Malenovice. Od 18 hodin zahraje a zazpívá kapela Hostband.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: otrokovice.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…