Otrokovice: Propojení páteřních cyklostezek přes město je u konce

25.06.2020 20:51

Cyklisté se konečně mohou bezpečně přepravit přes centrum města. Nově vybudovaná stezka pro chodce a cyklisty vedoucí přes sídliště Střed je dobudovaná.

Otrokovice: Propojení páteřních cyklostezek přes město je u konce
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Její výstavba byla rozdělena do dvou etap. První část byla vybudována v roce 2019, navazující druhá část byla dokončena letos v červnu.
stezka pro chodce a cyklisty

V loňském roce byla v první  etapě uskutečněna výstavba stezky pro pěší a cyklisty podél ulice Jiráskovy a Obchodní a  úsek k ulici Třebízského. Letos  navázala na první etapu cyklostezky její druhá etapa, a to stezka pro pěší a cyklisty v ulici Družstevní a úseky k ulici Nábřeží a středem sídliště k ulici Svobodova. Součástí stavby cyklostezky je nové veřejné osvětlení, navazující úpravy s napojením na stávající chodníky, odpočívadla a vegetační úpravy. 

Výstavba cyklostezky si vyžádala pokácení čtyř javorů. Ty byly nahrazeny náhradní výsadbou. Vysázeno bylo devět lip srdčitých, čtyři sakury a další čtyři alejové stromy. Celkem tak bylo ve druhé etapě vysázeno sedmnáct stromů. Ostatní stromy ve stávajícím stromořadí byly ponechány. Město Otrokovice vysadilo náhradní výsadbu nad rámec stanovené v povolení ke kácení.

Výstavba cyklostezky si vyžádala přesun dětského pískoviště. Nové mobilní pískoviště bude v následujících týdnech nainstalováno. Sloužit bude do té doby, než bude na ulici Družstevní vybudováno zcela nové dětské hřiště.

Doba výstavby je dle smlouvy stanovená od  9. března do 6. září 2020, cyklostezku se tak podařilo dokončit s předstihem.

Obě etapy výstavby stezky pro chodce a cyklisty stály přibližně 9,5 milionu korun. Stavba byla 85 % financována z dotací  EVROPSKÉ UNIE Evropského fondu pro regionální rozvoj a zbylá částka byla vyčleněna v rozpočtu města Otrokovice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…