Otrokovice: Radnice žádá o dotaci na nové vybavení hasičů

25.02.2023 8:33 | Tisková zpráva

Tvoří důležitou součást bezpečnostních složek, jsou připraveni pomáhat a riskovat vlastní zdraví. Řeč je o dobrovolných hasičích, kteří ke své činnosti potřebují také odpovídající vybavení. Jejich potřebám jde vstříc město Otrokovice, které aktuálně žádá o dotaci na dovybavení JSHD Otrokovice.

Otrokovice: Radnice žádá o dotaci na nové vybavení hasičů
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Radnice monitoruje činnost hasičů a je s nimi v kontaktu prostřednictvím oddělení krizového řízení i na úrovni vedení města. „Při posledním setkání zaznělo, že by jednotka uvítala dovybavení ve formě termokamery, která dokáže lokalizovat ložisko požáru a výrazně tak hasičům pomoci v jejich práci. Reagovali jsme proto na vyhlášenou výzvu Zlínského kraje, který by nám mohl pomoci s financování dovybavení formou dotace. Kvalitní výstroj a výzbroj hasičů vnímáme jako velmi potřebnou vzhledem ke službě, kterou nám při své činnosti prokazují. Proto se jim také snažíme vycházet vstříc a hledat společné cesty k tomu, abychom jim práci, ve které často riskují své vlastní zdraví pro pomoc jiným, usnadnili a díky kvalitnímu vybavení ji udělali třeba i o něco bezpečnější,“ uvedla starostka města Otrokovice Hana Večerková.     

Technické prostředky jednotky SDH Otrokovice by tak mohly být doplněny o termokameru a sadu požárních akumulátorových světlometů se stativem. „Termokamera je zařízení využívané pro vyhledávání skrytých ložisek požáru, což umožňuje jednak předcházet jejich opakovanému rozhoření a také významně zkracuje dobu požárního dohledu po uhašení požáru. Také kvalitní osvětlení při zásazích jednoznačně zvyšuje bezpečnost. Pořízení sady světlometů je vedeno s cílem nahradit osvětlovací techniku s halogeny. LED světelné zdroje mají významně vyšší světelný výkon při násobně nižší spotřebě energie a možnosti využití nezávislých akumulátorů,“ popsal přínos techniky Ludvík Kubín, velitel JSDH Otrokovice. Celkové náklady na pořízení vybavení jsou v předpokládané výši 168 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

7:04 Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

Pardubický magistrát čelí v posledních měsících narůstajícímu tlaku ze strany obyvatel Dukly, kteří …