Otrokovice: Radnice žádá o dotaci na nové vybavení hasičů

25.02.2023 8:33 | Tisková zpráva

Tvoří důležitou součást bezpečnostních složek, jsou připraveni pomáhat a riskovat vlastní zdraví. Řeč je o dobrovolných hasičích, kteří ke své činnosti potřebují také odpovídající vybavení. Jejich potřebám jde vstříc město Otrokovice, které aktuálně žádá o dotaci na dovybavení JSHD Otrokovice.

Otrokovice: Radnice žádá o dotaci na nové vybavení hasičů
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Radnice monitoruje činnost hasičů a je s nimi v kontaktu prostřednictvím oddělení krizového řízení i na úrovni vedení města. „Při posledním setkání zaznělo, že by jednotka uvítala dovybavení ve formě termokamery, která dokáže lokalizovat ložisko požáru a výrazně tak hasičům pomoci v jejich práci. Reagovali jsme proto na vyhlášenou výzvu Zlínského kraje, který by nám mohl pomoci s financování dovybavení formou dotace. Kvalitní výstroj a výzbroj hasičů vnímáme jako velmi potřebnou vzhledem ke službě, kterou nám při své činnosti prokazují. Proto se jim také snažíme vycházet vstříc a hledat společné cesty k tomu, abychom jim práci, ve které často riskují své vlastní zdraví pro pomoc jiným, usnadnili a díky kvalitnímu vybavení ji udělali třeba i o něco bezpečnější,“ uvedla starostka města Otrokovice Hana Večerková.     

Technické prostředky jednotky SDH Otrokovice by tak mohly být doplněny o termokameru a sadu požárních akumulátorových světlometů se stativem. „Termokamera je zařízení využívané pro vyhledávání skrytých ložisek požáru, což umožňuje jednak předcházet jejich opakovanému rozhoření a také významně zkracuje dobu požárního dohledu po uhašení požáru. Také kvalitní osvětlení při zásazích jednoznačně zvyšuje bezpečnost. Pořízení sady světlometů je vedeno s cílem nahradit osvětlovací techniku s halogeny. LED světelné zdroje mají významně vyšší světelný výkon při násobně nižší spotřebě energie a možnosti využití nezávislých akumulátorů,“ popsal přínos techniky Ludvík Kubín, velitel JSDH Otrokovice. Celkové náklady na pořízení vybavení jsou v předpokládané výši 168 tisíc korun.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

eurokomisař

Dobrý den, když tak kritizujete potencionální nominanty na eurokomisaře, máte dojem, že ANO to s Jourovou ,,vyhrálo"? Já si třeba nejsem vědom toho, že by pro ČR něco udělala, otázkou taky je, zda je pro nás jako občany tato funkce nějak důležitá, co vlastně ten eurokomisař může udělat, když je to j...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Město podpořilo pacienty s roztroušenou sklerózou

7:37 Jihlava: Město podpořilo pacienty s roztroušenou sklerózou

Na parkánu v ulici Hradební ode dneška rostou slunečnice. Zástupci vedení města, neziskové organizac…