Otrokovice: Rekonstrukce Městské sportovní haly má zelenou

31.03.2017 8:34

Členové Zastupitelstva města Otrokovice schválili na svém posledním zasedání zahájení investiční akce Revitalizace a dostavba Městské sportovní haly I. etapa. V lednu příštího roku by se sportovci mohli dočkat sportovní haly v novém kabátě.

Otrokovice: Rekonstrukce Městské sportovní haly má zelenou
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Kontroverzním bodem při plánování revitalizace haly byla volba nového povrchu podlahy.  Ještě do nedávna se snažili sportovní kluby prosadit odlišné druhy povrchu tak, aby vyhovoval jejich potřebám. „Jsem rád, že došlo ke shodě napříč sportovními kluby. Nakonec jsme zvolili syntetický multifunkční povrch a uspokojíme potřeby všech,“ popsal starosta Otrokovic Jaroslav Budek.

Nové šatny pro sportovce a rozhodčí, povrch podlahy, rozvody tepla, zateplení budovy, osvětlení, relaxační prostor, kuželna nebo bufetový ostrůvek. Nejen tyto novinky čekají Městskou sportovní halu, kterou využívají zejména atleti, házenkáři, ale také tenisti nebo fotbalisti. „Moderního zázemí se dočkají také fanoušci, pro které budou vybudovány tribuny, sociální zařízení a venkovní parkoviště,“ přiblížil starosta Jaroslav Budek s tím, že bylo upuštěno od dostavby atletické haly, která měla být umístěna v západní části.

Cena rekonstrukce a dostavby vyjde otrokovickou radnici na přibližně 78,6 milionu korun. „Podařilo se nám získat dotaci ve výši 9,4 milionu korun z Operačního programu životního prostředí a dále 2 miliony korun od Zlínského kraje. V druhé polovině tohoto roku se budeme snažit získat dotaci z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, která byla začátkem letošního roku bohužel neúspěšná,“ vyčíslil náklady otrokovický starosta.

Stupeň technické připravenosti se nachází v následujícím stavu. „V současné době je vydáno stavební povolení na rekonstrukci a dostavbu v rozsahu celého konceptu, který obsahuje revitalizaci dosavadní haly a jižní přístavbu šaten, provozního zázemí a zázemí pro diváky. Pro tu je vyprojektována dokumentace pro provádění stavby,“ popsal František Žák, vedoucí odboru rozvoje města. Dodal, že předpokládaný začátek prací se plánuje na duben letošního roku s termínem na přelomu kalendářního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ježkovy oči získaly další dvě ocenění

10:23 Jihlava: Ježkovy oči získaly další dvě ocenění

V soutěži Radniční oko, které pořádá Sdružení vydavatelů radničních zpravodajů ČR, získaly jihlavské…