Otrokovice: Sokolovna vítá návštěvníky novým vchodem

08.10.2020 21:49

Na otrokovické Sokolovně je hotovo. Nový vchod se schodištěm vítá od tohoto týdne příchozí cvičence i další návštěvníky. Týdně jich tudy projde více než tisícovka. Na investici poskytlo město Otrokovice dotaci ve výši 270 tisíc korun.

Otrokovice: Sokolovna vítá návštěvníky novým vchodem
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Sokolovna se řadí mezi jednu z historických budov města. Byla postavena tělovýchovnou jednotou Sokol v roce 1925 a přestavěná na konci 30. let 20. stol. Z této doby bylo i schodiště, na kterém se podepsal zub času, a postupem se dostalo do havarijního stavu. Pouhá oprava by v tomto případě nepomohla, proto bylo přistoupeno ke kompletní rekonstrukci. Dveřní soustava se změnila od doby vzniku jen jednou v roce 1967, kdy k původním dřevěným dveřím přibyly masivní kovové. Ty v současnosti již nesplňovaly ani podmínky v oblasti požárně bezpečnostního řešení budovy. Nové dveře, vybavené „panikovým kováním“, navrací Sokolovně původní vzhled před rokem 1967.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

19:27 Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice…