Otrokovice: Sokolovna vítá návštěvníky novým vchodem

08.10.2020 21:49

Na otrokovické Sokolovně je hotovo. Nový vchod se schodištěm vítá od tohoto týdne příchozí cvičence i další návštěvníky. Týdně jich tudy projde více než tisícovka. Na investici poskytlo město Otrokovice dotaci ve výši 270 tisíc korun.

Otrokovice: Sokolovna vítá návštěvníky novým vchodem
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Sokolovna se řadí mezi jednu z historických budov města. Byla postavena tělovýchovnou jednotou Sokol v roce 1925 a přestavěná na konci 30. let 20. stol. Z této doby bylo i schodiště, na kterém se podepsal zub času, a postupem se dostalo do havarijního stavu. Pouhá oprava by v tomto případě nepomohla, proto bylo přistoupeno ke kompletní rekonstrukci. Dveřní soustava se změnila od doby vzniku jen jednou v roce 1967, kdy k původním dřevěným dveřím přibyly masivní kovové. Ty v současnosti již nesplňovaly ani podmínky v oblasti požárně bezpečnostního řešení budovy. Nové dveře, vybavené „panikovým kováním“, navrací Sokolovně původní vzhled před rokem 1967.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

16:14 Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

Znojemské Centrum odborného sociálního poradenství (dále COSP) se přestěhovalo do bývalého Hotelu Zn…