Otrokovice: Život v NADĚJI se nezastavil

19.05.2020 16:29

Poskytování sociálních služeb NADĚJE v Otrokovicích zatím stále ještě funguje v omezeném režimu. Zatímco pobytové služby fungují nepřetržitě po celou dobu trvání koronavirové epidemie, jiné byly v důsledku vládních nařízení pro klienty uzavřeny. Postupně však bude v nejbližší době docházet k jejich znovuotevření. Bylo nutné zavést řadu velmi striktních hygienicko-provozních opatření. Nikdo z klientů ani zaměstnanců NADĚJE nebyl koronavirem infikován.

Otrokovice: Život v NADĚJI se nezastavil
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Od pondělí 25. května by mělo dojít k obnovení provozu dalších služeb, a to denního stacionáře a sociálně terapeutických dílen. „S klienty komunikujeme prostřednictvím telefonu nebo Skype, zajímáme se, jak se jim daří, a poskytujeme podporu alespoň na dálku. Už nyní se ale připravujeme na návrat do běžného chodu,“ upřesňuje Silvie Matějíčková, vedoucí denního stacionáře.

„Po celou dobu pozastavení činnosti sociálně terapeutických dílen jsme podporovali pečující osoby a udržovali kontakt se všemi našimi klienty. Vytvořili jsme i projekt „Práce na doma“ a poskytli materiál klientům, aby mohli pokračovat v činnostech, které je baví, vyplnili svůj čas a nepřicházeli na špatné myšlenky,“ doplňuje Helena Lukaštíková, vedoucí sociálně terapeutické dílny a sociální rehabilitace.

Podařilo se také zařídit nové prostory pro službu sociální rehabilitace a její klienty. „Službu sociální rehabilitace jsme nedávno přestěhovali do nových prostor. Díky tomu získají klienti pohodlnější prostředí pro nácvik nejrůznějších dovedností jako je vaření, praní prádla nebo úklid,“ sděluje Helena Lukaštíková.

Ke znovuotevření služeb všichni přistupují odpovědně a také s ohledem na vývoj současné situace. „Děláme vše pro to, abychom zajistili pro naše zaměstnance a klienty maximálně bezpečné zázemí a chránili jejich zdraví. Velkou oporou jsou nám v tomto ohledu také dárci, kteří nám pomáhají nejen finančním darem, ale sami například věnují ochranné pomůcky, roušky nebo desinfekční prostředky. Velmi si této pomoci vážíme. Osobně cítím velký vděk vůči zaměstnancům NADĚJE. Děkuji za jejich přístup, odvahu a nasazení v péči o tak velmi zranitelné lidi, jako jsou lidé s mentálním a kombinovaným handicapem v období, které bylo tak mimořádně náročné. Jsem na ně hrdý,“ doplnil ředitel otrokovické pobočky NADĚJE Pavel Polák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…