Otrokovice připravují slavnostní odhalení sochy J. A. Bati

10.02.2022 19:31 | Tisková zpráva

Veřejná sbírka pomohla k realizaci sochy J. A. Bati v Otrokovicích. Radnice nyní připravuje slavnostní odhalení, které se uskuteční 7. března. Součástí bude celodenní program pro veřejnost, do kterého se zapojí studenti i odborníci na baťovskou tematiku.

Otrokovice připravují slavnostní odhalení sochy J. A. Bati
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Do třicátých let se přenesou obyvatelé i návštěvníci Otrokovic 7. března 2022. V souvislosti s odhalením sochy J. A. Bati se tento den ponese v baťovském duchu. Program je rozdělen do dvou částí. Dopoledne bude pozornost směřovaná k Otrokovické BESEDĚ. Zde se od 9 hodin uskuteční odborná beseda na téma „Baťovské příběhy z dob první republiky“. Následovat bude panelová diskuze.

„Motivace mladých lidí v dnešní době a baťovské inspirace pro jejich vzdělávání“. Na své si v tento den přijdou i milovníci veteránů. Na lince hromadné dopravy sveze cestující v průběhu dne historický autobus. Před Otrokovickou BESEDOU proběhne v době od 13:30 do 14:30 přehlídka historických vozidel ze stáje Samohýl Motor Veterán, která se poté přesunou do parku před Společenským domem, kde celý program vyvrcholí v 15 hodin odhalením sochy J. A. Bati, za účasti významných hostů. K slavnostní události byla pozvána i rodina J. A. Bati, žijící ve Spojených státech amerických a Brazílii.

„S oběma větvemi rodiny Baťových jsme ve spojení. Velmi si cení aktivity města, které se rozhodlo vybudováním sochy připomínat veřejnosti mimořádně významnou osobnost Jana Antonína Bati, který stál u rozkvětu města. Stále jednáme o možnostech jejich příletu, což nám ale znesnadňuje pandemická situace,“ uvedl Robert Hájek, zakladatel Nadačního fondu J. A. Bati, který se na organizaci akce podílí.

Pro zájemce je připravena také komentovaná prohlídka na téma baťovské architektury v Otrokovicích, kdy zkušený odborník provede veřejnost parkem před Společenským domem a upozorní na zajímavosti v místě. Celý den zakončí vernisáž „Jan Antonín Baťa doma i za mořem“ v Městské galerii Otrokovice. Poutavá výstava bude spojena také s promítáním filmů „Brazilské stopy Jana Antonína Bati“ a „Šumné stopy - Jan Antonín Baťa.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

16:31 Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

Od roku 2009 s daní z nemovitých věcí městské zastupitelstvo nehýbalo. K částečnému navýšení se odho…