Otrokovické TICko navštívilo v letošním roce bezmála třináct tisíc lidí

21.12.2015 12:31

Že si osmnáctitisícové město zaslouží turistické informační centrum, dokazují návštěvníci a obyvatelé Otrokovic každým dnem. Jen v letošním roce vyhledalo v Otrokovicích TIC téměř třináct tisíc návštěvníků osobně a třináct set se spojilo telefonicky. Turistické informační centrum bylo v Otrokovicích zřízeno v lednu 2014 a na jaře 2015 bylo rozšířeno o detašované pracoviště u přístaviště.

Otrokovické TICko navštívilo v letošním roce bezmála třináct tisíc lidí
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Hlavním úkolem pracovnic turistického centra je poskytovat informace, prezentovat naše město nejen na veletrzích, prodávat vstupenky na kulturní představení Otrokovické BESEDY nebo na výletní loď. To a mnoho dalšího poskytují profesionálně zaměstnanci v kanceláři, která sídlí na náměstí 3. května, ale také v sezónním odloučeném pracovišti v přístavišti na Bahňáku, v takzvaném domečku.

„Prázdninové měsíce červenec a srpen ukázaly, že rozšířit naše pracoviště o dřevěný domeček je velkým přínosem. Turistům byly poskytovány informace týkající se cyklistických tras, kdy jezdí po Baťově kanálu lodě, a také další kulturně-historické souvislosti spjaté s naším krajem,“ vyjmenovala Marcela Kozlová, pracovnice Turistického informačního centra Otrokovice, která zde pracuje od počátku zřízení.
Kromě propagačních materiálů, které lze v otrokovické informační kanceláři získat, je možné zakoupit turistické suvenýry, nástěnný kalendář města Otrokovice, mapy našeho města či okolních měst či obcí.

„Neustále se snažíme zkvalitňovat naše služby a zprostředkovávat informace co nejefektivněji. I proto se v následujícím roce zaměříme na zlepšení grafické úpravy webových stránek a facebooku, budeme se podílet na vytváření materiálů z vlastních zdrojů přímo v terénu a budeme prezentovat Otrokovice i mimo náš region,“ uzavřel jednatel Otrokovické BESEDY Michal Mynář.

Více informací na těchto stránkách

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Za odpad dosud zaplatilo 35 procent Přerovanů. Ostatní mají čas do konce června

16:31 Přerov: Za odpad dosud zaplatilo 35 procent Přerovanů. Ostatní mají čas do konce června

Posledních sedm týdnů mají Přerované na to, aby zaplatili poplatek za odpad, který pro letošní rok č…