Pacov: Město čeká modernizace průtahu městem

20.03.2020 11:11

Město Pacov podepsalo s Krajem Vysočina smlouvu o společném postupu zadavatelů na projekční práce v rámci realizace průtahu naším městem.

Pacov: Město čeká modernizace průtahu městem
Foto: mestopacov.cz
Popisek: Pacov

Hlavním zadavatelem je Kraj Vysočina, jakožto majitel silnice. Nad tímto projektem a jeho realizací se vede debata již téměř 15 let, jeho uskutečnění bylo však odkládáno s ohledem na finanční možnosti města. V minulých letech bylo nutné vyřešit jiné problémy, které město Pacov tížily – např. nutná modernizace čistírny odpadních vod, revitalizace zámeckého areálu, modernizace školských areálů, zajištění zázemí pro odpadové hospodářství, řešení modernizace kulturních a sportovních areálů atd. V tuto chvíli tak nastal čas začít řešit realizaci této významné dopravní stavby. Vzhledem k rozsahu projekčních a přípravných prací lze o realizaci hovořit nejdříve za 3 roky.

Rozsah stavby bude od křižovatky Lukavec x Hořepník po křižovatku Eš x Cetoraz. Jedná se o cca 1,3 km délky, tedy téměř celý průtah městem. Stavebně řešené budou nejen silnice a chodníky, ale také vodohospodářská infrastruktura (vodovody, kanalizace, kanalizační vpusti), veřejné osvětlení, navazující parkoviště, zeleň atd. Velkým tématem bude rozhodnutí o budoucí podobě křižovatky u Vesny (obchod Albert). Projekční práce počítají s posouzením varianty okružní a průsečné verze křižovatky.

Současný stav silnice je na mnoha místech již špatný. Do doby realizace průtahu budeme s Krajskou správou a údržbou silnic řešit provizorní opravy.

O vývoji tohoto zásadního projektu vás budeme průběžně informovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…