Pacov: Nadační fond města se opět chystá podpořit mladé talenty

06.01.2020 16:01

Výzva k podávání žádostí o příspěvky z Nadačního fondu města Pacova pro talentované.

Pacov: Nadační fond města se opět chystá podpořit mladé talenty
Foto: mestopacov.cz
Popisek: Pacov

Nadační fond města Pacova se opět chystá podpořit mladé talenty a vyzývá proto všechny zájemce k podání žádosti o poskytnutí nadačního příspěvku v souladu s níže uvedenými informacemi.

O podporu z nadačního fondu mohou nově žádat fyzické osoby s adresou trvalého pobytu ve správním obvodu obce Pacov. Správní obvod obce Pacov je vymezen územím obcí Bratřice, Buřenice, Cetoraz, Čáslavsko, Dobrá Voda u Pacova, Důl, Eš, Kámen, Lesná, Lukavec, Mezilesí, Obrataň, Pacov a jeho místní části (Bedřichov, Jetřichovec, Roučkovice, Velká Rovná, Zhoř), Pošná, Salačova Lhota, Samšín, Těchobuz, Útěchovice pod Stražištěm, Velká Chyška, Věžná, Vyklantice, Vysoká Lhota, Zhořec, Zlátenka).

Hlavním cílem fondu je zejména podpora dětí a mládeže v případech, kdy jim finanční situace neumožňuje rozvíjet nadání ze všech oblastí společenského života – hudba, divadlo, výtvarné umění, tanec, fotografování, sport, vzdělávání, věda, výzkum aj.

Z nadačního fondu budou podporovány především takové děti, které se umístily v daném oboru na prvních třech místech soutěže konané minimálně na krajské úrovni. Mimořádné nadání pro danou oblast může potvrdit také škola.

Příspěvek může sloužit například k úhradě pobytu na studijním, sportovním, hudebním či výtvarném soustředění, k úhradě konzultace či tréninku pod dohledem odborníka (trenéra, lektora, učitele).

O nadační příspěvek může požádat i právnická osoba (s adresou sídla v obci Pacov), je-li to vhodné vzhledem k účelu, ke kterému má být příspěvek použit (např. nákup vybavení, sportovního náčiní, hudebního nástroje, výtvarných pomůcek a jiných movitých věcí, které může při činnosti právnické osoby využívat více nadaných fyzických osob).

Pokud máte zájem finančně podpořit rozvoj talentu u svého dítěte, popište konkrétně svůj záměr v žádosti.

Žádosti o poskytnutí nadačního příspěvku můžete podávat ve lhůtě od 1. 1. 2020 do 30. 6. 2020 na podatelnu městského úřadu Pacov (budova zámku), nebo zasílat poštou na adresu: Nadační fond města Pacova pro talentované, nám. Svobody 320, 395 01 Pacov.

O přidělení nadačního příspěvku rozhodne správní rada nadačního fondu, s příjemci nadačního příspěvku bude následně uzavřena smlouva, ve které bude přesně vymezen způsob podpory.

Nadační fond nesmí poskytnout nadační příspěvek osobě, která je členem správní rady nebo členem dozorčí rady nebo která je zaměstnancem nadačního fondu, ani osobám jim blízkým.

Formulář žádosti a další informace o fondu najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…