Pardubice: Autobusové nádraží bude od neděle přestěhováno

09.06.2023 10:23 | Tisková zpráva

Již od neděle 11. června budou cestující autobusové linkové dopravy využívat nový Terminál B, který bude dnes slavnostně otevřen.

Pardubice: Autobusové nádraží bude od neděle přestěhováno
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Spolu se zprovozněním terminálu nacházejícího se vedle hlavního vlakového nádraží se tak přesunou veškeré meziměstské zastávky a spoje, které měly doposud své zázemí na autobusovém nádraží u sídliště Závodu míru. Veškeré změny s sebou přitom nesou také změnu jízdních řádů a nově budou pojmenovány také některé autobusové zastávky.

Anketa

Kterou hlavní českou TV skupinu sledujete nejvíc?

3%
35%
hlasovalo: 29721 lidí

„Od neděle 11. června, tedy ode dne, který je termínem pro změny v jízdních řádech linkové dopravy po celé republice, zahajujeme provoz na novém Terminálu B. Stejně jako terminál pro městskou hromadnou dopravu jej bude provozovat Dopravní podnik města Pardubic, který tak bude mít na starost kompletní provoz a údržbu terminálu včetně zázemí pro řidiče a především správu všech elektronických zobrazovacích tabulí a označníků,“ podotýká za Dopravní podnik města Pardubic ředitel DpmP Tomáš Pelikán s tím, že stávající zastávka MHD Autobusové nádraží se nově bude jmenovat U Marka a zastávka Polabiny, Hradecká bude přejmenována na stanici Terminál Univerzita.

Nový terminál přitom bude sloužit nejen regionálním autobusům. Stavět zde bude také mezinárodní autobusová doprava. Od neděle 11. června také dojde k avizovaným změnám jízdních řádů, které jsou již teď dostupné například na portálu idos.cz.

Přehled současných názvů zastávek a jak se budou jmenovat od neděle:

tabulka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Nefunkční čerpalo vytáhli ze studny na Mírovém náměstí hasiči

7:17 Litoměřice: Nefunkční čerpalo vytáhli ze studny na Mírovém náměstí hasiči

Profesionální hasiči z litoměřické stanice a pracovníci technických služeb města vytáhli nefunkční č…