Pardubice: Azylový dům pro ženy s dětmi ožije zelení a hřištěm

07.06.2018 16:05

Vnitroblok městského azylového domu v ulici Na Spravedlnosti už delší dobu volal po obnově. Na stavební úpravy a zkrášlení prostředí pro jeho obyvatele přispěla spolu s dalšími partnery organizace i Nadace ČEZ.

Pardubice: Azylový dům pro ženy s dětmi ožije zelení a hřištěm
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Menší stromky, nový trávník, zahradní nábytek a herní prvky pro děti dělají z dříve smutného dvorku azylového domu pro ženy s dětmi v Pardubicích příjemné místo k trávení volného času. SKP-Centrum, které azylový dům provozuje, zažádala o finanční příspěvek do rozpočtu na obnovu vnitrobloku Nadaci ČEZ, která poskytla částku 100 tisíc korun. Použita byla pro terénní úpravy, na pořízení nové dlažby nebo již zmíněných zahradních doplňků a pískoviště.

„Cílem projektu byla kultivace životního prostředí a zlepšení podmínek pro život klientek a jejich dětí. Dvorek se tak stal příjemnějším a bezpečnějším místem pro relaxaci, využívat ho mohou i klientky služby Krizová pomoc, která se v prostorách azylového domu nachází. Rádi bychom zde pořádali akce pro děti či workshopy pro klientky,“ uvedl ředitel SKP Centra Jiří Pitaš.

Podpora sociálních projektů v regionech je jednou z priorit Nadace ČEZ, více informací naleznete ZDE. „Pocity jistoty a bezpečí, které azylové domy poskytují ženám v nouzi, jsou k nezaplacení. Doba strávená v těchto zařízeních by však neměla být o pouhém přežívání v provizorních podmínkách. Proto nadace podpořila projekt revitalizace vnitrobloku s cílem zpříjemnit jeho obyvatelkám životní podmínky,“ dodala její ředitelka Michaela Ziková.

SKP Centrum, o.p.s. provozuje Městský azylový dům v Pardubicích, který pomáhá bezdětným ženám i ženám s dětmi překlenout složité životní období, kdy ztratily domov, jsou bez finančních prostředků, bez pomoci partnera, rodiny a přátel. V azylovém domě najdou útočiště a vlídné přijetí. Pracovníci azylového domu usilují o snížení rizika sociálního vyloučení a o aktivní přístup žen k řešení tíživé situace. Kapacita azylového domu je 50 osob v sedmi bytových jednotkách. SKP centrum provozuje azylový dům pro ženy ve Vysokém Mýtě a azylový dům pro muže. Více o dalších sociálních službách a projektech ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…