Pardubice: Celkem šestnáct zastávek MHD změní svůj vzhled

27.09.2022 11:07 | Tisková zpráva

Pardubický dopravní podnik se v následujícím období zaměří na úpravu zastávek MHD. Vybrané přístřešky tak budou doplněny o prvky, které pomohou odstranit bariéry pro slabozraké a eliminují kolize s ptactvem.

Pardubice: Celkem šestnáct zastávek MHD změní svůj vzhled
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Radnice tento krok, který zvýší bezbariérovost ve městě, navíc podpoří dotací ve výši 380 tisíc korun, zbylé náklady uhradí Dopravní podnik města Pardubic.

Anketa

Kdo je vítězem komunálních voleb?

22%
66%
8%
hlasovalo: 14599 lidí

Při přípravě návrhu, jaká opatření zvolit, spolupracoval dopravní podnik s Tyflocentrem Pardubice, které je v oblasti zrakových postižení opravdovým odborníkem. Výsledkem této spolupráce jsou jednotlivé moduly doplněné o prvky, které jsou v souladu nejen s podmínkami značení prosklených ploch pro slabozraké, ale také s doporučením České společnosti ornitologické.

„Díky navrženým úpravám se tak předejde kolizím s ptactvem, které si při letu nemusí všimnout zejména prosklených ploch a jiných překážek v průletu. Stávající přístřešky, které budou nově upraveny, navíc svým provedením neodpovídají ani podmínkám značení prosklených ploch pro slabozraké, zároveň tak budou odstraněny hned dva nedostatky těchto zastávek,“ informuje náměstek primátora Jan Nadrchal.

Tři pilotní zastávky jsou již dokončeny. Upraveny jsou přístřešky zastávky Stavařov ve směru do centra a přístřešky zastávek Krajský úřad v obou směrech. Stejným způsobem bude „ošetřeno“ dalších 13 zastávek zahrnujících zastávky Na Okrouhlíku, Palackého, Polabiny hotel, Polabiny Kosmonautů, Polabiny Lidická, Polabiny Bělehradská, Polabiny Okrajová, Zimní stadion, Zborovské náměstí, Závodiště, Svítkov park a K Nemocnici. U některých zastávek budou opatření realizována u přístřešků v obou směrech, někde pouze v jednom směru.

S dokončením úprav jednotlivých přístřešků by měl být Dopravní podnik města Pardubic hotov nejpozději do konce září 2023, celkové náklady přitom dosahují výše přibližně 580 tisíc korun včetně DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…