Pardubice: Febiofest promítal v letištním terminálu

14.04.2018 8:36

Celkem třináct atraktivních snímků ve čtyřech dnech nabídl letošní program pardubické části prestižního filmového festivalu Febiofest 2018. Jeho hlavní část se konala v multikině CineStar, které se nachází v prostorách Obchodního centra Grand.

Pardubice: Febiofest promítal v letištním terminálu
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Velmi nás potěšil mimořádný divácký zájem o letošní regionální ozvěny Febiofestu. Jsme rádi, že jsme mohli v Pardubicích znovu uvést atraktivní tituly nejrůznějších žánrů v českých distribučních předpremiérách, ale také snímky, které se v tuzemských kinech vůbec neobjeví,“ konstatoval jeden z organizátorů akce Tomáš Drechsler.

O slavnostní zahájení se postarala projekce první české boat movie Do větru, a to za účasti filmové delegace v čele s režisérkou a scénáristkou Sofií Šustkovou. „Byli jsme tu moc spokojeni,“ sdělila Sofie Šustková, která natočila příběh tří mladých lidí během letní plavby kolem řeckých ostrovů. „Šlo o neobvyklý milostný trojúhelník odehrávající se v atraktivním jachtařském prostředí na pozadí uprchlické krize,“ dodal druhý z organizátorů pardubického Febiofestu Jan Motyčka. „Návštěva filmové delegace dala vzniknout nové spolupráci. Domluvili jsme se na tom, že by tvůrci snímku Do větru využili našeho mobilního kina pro tour po významných českých letních letoviscích,“ doplnil Tomáš Drechsler.

Dějištěm se stal nově otevřený letištní terminál Jana Kašpara

Velký ohlas vzbudila i závěrečná mimořádná projekce pardubického Febiofestu. Dějištěm velkolepého finále, které obstaral originální snímek slavného španělského režiséra Pedra Almodóvara Rozkoš v oblacích, byl nově otevřený letištní terminál Jana Kašpara. „Máme velkou radost z toho, že se na pardubickém letišti odehrála tato prestižní akce a že jsme nový terminál mohli ukázat z trochu jiné perspektivy,“ uvedl Pavel Svoboda, předseda představenstva společnosti East Bohemian Airport, která provozuje civilní část pardubického letiště. „Pardubičtí organizátoři opět dokázali pro mimořádnou projekci zvolit velmi atraktivní místo,“ prohlásil ředitel prestižní filmové přehlídky Febiofest Kamil Spáčil.

„Febiofest je úžasný projekt. Výsadou jeho pardubické části jsou i mimořádné projekce na netradičních místech. To vnímám jako výborný nápad,“ přidal se primátor Martin Charvát. „Myšlenku promítat na novém terminálu beru jako majstrštyk, který zároveň vtipně upozornil na otevření nové pravidelné linky z Pardubic do španělského města Alicante,“ vyjádřila se 1. místopředsedkyně Senátu Parlamentu České republiky a ředitelka Základní školy a Praktické školy Svítání Miluše Horská. „Moc jsme si slavnostní projekci na letišti užili. Potěšilo nás, že jsme si vůbec poprvé mohli prohlédnout nový letištní terminál, který se opravdu povedl,“ nechala se slyšet za zástupce španělsky hovořících hostů na závěrečné projekci pardubického Febiofestu Macarena Barra.

„Jsem rád, že Febiofest je v Pardubicích už více než dvě desítky let doma,“ uzavřel 1. náměstek hejtmana Pardubického kraje Roman Línek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…